Op 13 februari wordt een wolf gespot in Twente.
Volledig scherm
Op 13 februari wordt een wolf gespot in Twente. © Wolven In Nederland

Boswachter Brabantse Wal: De boze wolf en de 6 miljoen biggetjes

Boswachters BlogDe wolf wandelt vredig tussen onze 6 miljoen Brabantse biggen en 27 miljoen kippetjes door, rechtstreeks naar de zuiderburen.

Het wordt steeds gekker mensen. We waren al even gewend aan Canadese, Indische en nijlganzen; we ondergingen invasies van Aziatische torren en wespen, en raakten gewend aan opmarcherende Amerikanen in de vorm van eiken, vogelkersen en rivierkreeften. 

Een reactie uit het oosten kon dan ook niet uitblijven. De ene na de andere Duitse wolf passeert de landsgrenzen en nu zelfs een Russische beer. En dit keer is het geen Halbe-waarheid maar wordt het ronduit in tal van nieuwsberichten verkondigd. Het moet toch niet gekker worden. En terwijl Poetins' ijsbeer ons deze week in zijn greep houdt belagen de Duitse wolven massaal onze veepopulaties. Althans, als je sommige berichten moest geloven.

Als alle meldingen van gebeten schapen werkelijk aan die enkele wolf toe te schrijven waren, lag hij inmiddels wel met een burn-out ergens in een Veluws heideveld uit te buiken. 

Één van de laatste waarnemingen was in de buurt van de Veenendaalse fastfood boulevard. Blijkbaar is de moderne wolf eerder op zoek naar 'roodbakje' met saus en een grote gele 'M' er op. Enfin, inmiddels krijg ik wel steeds vaker de vraag of er ook in Brabant wolven kunnen en mógen komen. Of het mág is een politiek vraagstuk. Ik zou zeggen, als ze geen dubbele agenda's of paspoorten hebben en zich een beetje voegen naar onze cultuur, geen probleem. 

En of ze het kúnnen is al bewezen, een dappere wolvin doorkruiste onlangs het oosten van de provincie. Ze rekende meteen af met nog een oud sprookje. Volledig onopgemerkt wandelde ze vredig tussen onze 6 miljoen Brabantse biggen en 27 miljoen kippetjes door, rechtstreeks naar de zuiderburen zonder ook maar één krulstaart een haar te krenken! 

Dus óf ze moet nog een beetje wennen aan de holletjes waar de kippetjes en biggetjes tegenwoordig in wonen, dat zou ik me kunnen indenken, óf ze vindt de Vlaamse frieten gewoon veel lekkerder. 

De toekomst zal het leren.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs