Volledig scherm
© Shutterstock

Zo besteed je je vrije tijd aan wat je écht wil doen

Heb je nergens tijd voor? Ook niet als je huis onder water staat of iemand je een fortuin betaalt? Vrije tijd hebben we allemaal, maar prioriteiten stellen is een kunst. Dit is hoe timemanagement-expert Laura Vanderkam dat doet.

Uitstelgedrag is pijnlijk herkenbaar, schrijft work-lifeplatform Intermediair. We doen het niet alleen met zaken die ons vervelend lijken, zoals fitter worden, maar zelfs met leuke bezigheden. Hoe vaak heb je jezelf niet beloofd tijd te maken om meer te lezen of uitgebreid te gaan koken? Het komt wel, zeggen we tegen onszelf. Zodra x, y of z tot een einde is gekomen, dan heb je weer tijd. In je fantasie breken er zelfs momenten aan dat je je nota bene zult vervelen. Halleluja.

Druk zijn is zogenaamd een keuze, maar er zijn te veel zelfhulpboeken met onrealistische adviezen om dat zomaar aan te kunnen nemen. Aan de andere kant: het kan toch niet oké zijn dat we zo hard werken en nooit toe lijken te komen aan wat we echt willen? Onze ouders mochten dan uitkijken naar hun pensioen, wij zijn toch zeker van de generatie die nú de dag plukt?

Lees verder over hoe je je tijd nuttig besteedt op de site van Intermediair.

Op zoek naar een nieuwe baan of opleiding? Bekijk het aanbod hier en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!