Volledig scherm
© Shutterstock

Vrouwen krijgen bij Tilburgse universiteit gemiddeld 175 euro minder

Vrouwen werkzaam aan de Tilburgse universiteit verdienen gemiddeld 175 euro minder per maand dan hun mannelijke collega’s. Dat blijkt uit een intern onderzoek naar de salarissen van wetenschappelijk personeel bij de onderwijsinstelling. 

Tilburg University besloot het onderzoek uit te voeren vanwege ‘een actief diversiteitsbeleid’. Daarmee wil de universiteit meer kansen voor vrouwen creëren. Dat vrouwen op basis van het onderzoek - uitgevoerd in de periode van 2015 tot 2018 -  inderdaad minder bleken te verdienen, betreurt de onderwijsinstelling. Koen Becking, voorzitter van het College van Bestuur: ,,Een dergelijke onwenselijke situatie staat haaks op ons diversiteitsbeleid. Er is individueel onderzoek nodig om de exacte salarisverschillen op te sporen. Hiermee heeft de universiteit een begin gemaakt.”

Hoogleraren

Vooral in de hogere functies blijkt sprake van een grote loonkloof: vrouwelijke hoogleraren verdienen aanmerkelijk minder. In de hoogste schaal scheelt het 297 euro bruto per maand, een schaal lager scheelt het zelfs 372 euro per maand. Die verschillen zijn gecorrigeerd voor leeftijd, dienstverband, functiejaren en aantal publicaties, zo staat in het rapport. Alleen in de functie van universitair docent is het beloningsverschil in het voordeel van vrouwen: ze verdienen 41 euro per maand meer dan hun mannelijke collega’s.  Naast de verschillen in salaris, blijkt uit het onderzoek dat vrouwen ook minder goed vertegenwoordigd zijn in de hoge wetenschappelijke functies.

Het College van Bestuur zal nog dit jaar richtlijnen voor een transparante beloningssystematiek vaststellen, zo meldt een woordvoerder. Deze zullen gebruikt worden bij de inschaling van werknemers. ,,Beloningsbesluiten zullen duidelijk worden vastgelegd inclusief de motivatie van het besluit.” Of dit nu betekent dat de salarissen van mannen en vrouwen volledig worden gelijkgesteld, wordt niet genoemd in het onderzoek en bijbehorende verklaring. 

Pensioenuitvoerder

Bij pensioenuitvoerder APG was dat wel het geval: zo’n 125 vrouwelijke medewerkers kregen vorige maand bericht van hun werkgever dat ze per 1 juni konden rekenen op een salarisverhoging om het verschil met hun mannelijke collega’s recht te trekken. Het ging om 13 procent van de in totaal 960 vrouwen die bij het bedrijf werken. Het bedrijf heeft zo’n 3000 mensen in dienst waar vrouwen gemiddeld 2,2 procent minder betaald kregen.

Verzekeraar Aegon deed eerder een soortgelijk onderzoek als Tilburg University. Mannen en vrouwen bleken daar gelijk betaald te worden, toch was er een verschil waarneembaar: het onderzoeksbureau heeft ook de salarissen binnen Aegon met elkaar vergeleken zónder ze te corrigeren voor arbeidsduur, functies en andere factoren. Dan blijken mannen ruim 900 euro bruto per maand meer te verdienen dan vrouwen. Mannen hebben vaker posities in de top van het bedrijf, dat verklaart het verschil. 

Wat is de relatie tussen salaris en prestatie? Organisatiepsycholoog Kilian Wawoe (Vrije Universiteit) vertelt in onderstaande video over zijn onderzoek naar effectiviteit op de werkvloer. 

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief