Volledig scherm
© Shutterstock

Vijftigplusser met lang dienstverband is straks goedkoper te ontslaan

Het wordt voor werkgevers goedkoper om werknemers te ontslaan die langer dan tien jaar in dienst zijn. Wachten tot 1 januari 2020 om een vijftigplusser te ontslaan die langere tijd in dienst is, kan een werkgever straks tienduizenden euro’s schelen.

Dat komt door de Wet Arbeidsmarkt in Balans die volgend jaar ingaat, waaronder ook de rekenregels voor een ontslagvergoeding vallen. Mensen die langer voor dezelfde werkgever werken, kunnen straks goedkoper ontslagen worden. Mensen met een kort dienstverband (minder dan twee jaar) hebben juist wel recht op een (kleine) ontslagvergoeding, terwijl ze eerst zonder financiële gevolgen voor de werkgever naar huis gestuurd konden worden. Iedereen heeft straks namelijk recht op een derde van het maandsalaris per dienstjaar. Daarmee wordt alles gelijkgetrokken.

Op dit moment hebben werknemers die worden ontslagen recht op een zesde van een maandsalaris voor elk halfjaar dat ze in dienst zijn geweest. Duurt een dienstverband langer dan tien jaar, dan krijg je een kwart van een maandsalaris voor elk halfjaar over die extra jaren. Werknemers die vijftig jaar of ouder zijn en bij een bedrijf met meer dan 25 personeelsleden werken én tien jaar of meer in dienst zijn, krijgen een half maandsalaris per dienstjaar.

Maar dit systeem gaat dus op de schop. Of je langer dan tien jaar in dienst bent of vijftigplusser bent, maakt dan niet meer uit. ,,Die twee componenten vallen weg”, aldus arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen. Voor iedereen gelden straks dezelfde regels: een derde maandsalaris per dienstjaar.

,,Een werkgever kan nu vrij simpel berekenen dat hij aanmerkelijk meer moet betalen als hij een werknemer voor 1 januari 2020 ontslaat. Het wordt voor werkgevers een belangrijke afweging: of ze het ontslag nu in gang zetten of pas voor volgend jaar. Ik merk in mijn contacten dat dit nu al een rol speelt en ook werknemers eerder geneigd zijn om nu al een ontslagdeal te accepteren.” De arbeidsrechtadvocaat vermoedt dat dit, zeker in december, zal leiden tot een ‘ontslagstop’ voor oudere werknemers. 

Quote

Ik merk in mijn contacten dat dit nu al een rol speelt en ook werknemers eerder geneigd zijn om nu al een ontslag­deal te accepteren

Maarten van Gelderen, arbeidsrechtadvocaat

Groot verschil

Voor een vijftigplusser die tien jaar of langer in dienst is, kan dat een hoop geld schelen. Een werknemer van 57 jaar, dertig jaar in dienst met een salaris van 4500 euro, krijgt volgens de nieuwe rekenmethode een vergoeding van 45.000 euro. Op dit moment zou hij of zij ruim 75.000 euro krijgen.

Voor werknemers die relatief kort in dienst zijn, komt het soms juist gunstig uit. Een medewerker van 28 jaar die bijna drieënhalf jaar werkt met een maandsalaris van 2600 euro, krijgt geen 2600 euro, maar ruim 2900 euro mee (het wordt per dag berekend). Van Gelderen: ,,De oorspronkelijk Wet Werk en Zekerheid heeft op een aantal onderdelen niet gebracht wat de regering hoopte. De nieuwe wet Arbeidsmarkt in Balans is eigenlijk een correctie daarop. Het mantra: vast minder vast en flexibel minder flexibel, in de hoop dat werkgevers weer vaste contracten gaan uitdelen.”

Maar: worden mensen die minder dan twee jaar in dienst zijn nu massaal ontslagen vóór het nieuwe kalenderjaar? Nee, denkt van Gelderen. ,,Ik denk dat dit effect in veel mindere mate een rol speelt. Als je nu een werknemer met een dienstverband korter dan twee jaar zou ontslaan, zal deze arbeidsplaats toch weer door iemand anders ingevuld moeten worden. Voor deze nieuwe arbeidskracht geldt dan ook weer het recht op een transitievergoeding. Alleen voor werkgevers die bereid zijn om de flexibele schil alleen nog uit zzp’ers op te bouwen, zou dit het uit financieel oogpunt een reële mogelijkheid zijn.”

Er is overigens nog wel een addertje onder het gras, aldus de advocaat: ,,Er is overgangsrecht van toepassing bij deze nieuwe regels. Als een werkgever een ontslagprocedure nu opstart, en het ontslag pas valt in januari, moet je gewoon de oude transitievergoeding betalen.”

Netwerken is een handige vaardigheid op de werkvloer én met solliciteren. Coach Charlotte van 't Wout geeft in onderstaande video een aantal tips:

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief