Topman Mark Zuckerberg
Volledig scherm
Topman Mark Zuckerberg © AP

Personeel Facebook hoeft na lockdown niet meer naar kantoor

Facebook wil personeel ook na de versoepeling van coronamaatregelen toestaan om vanuit huis te werken. Daarnaast wil de socialmediagigant meer personeel aannemen dat altijd op afstand zal werken, zodat de keuze uit technologisch talent niet alleen beperkt blijft tot steden waar Facebook kantoren heeft.

Topman Mark Zuckerberg zei in een interview dat mogelijk de helft van al het personeel van Facebook binnen vijf tot tien jaar permanent op afstand zal werken. De ervaringen met lockdowns en thuiswerken laten volgens hem zien dat de productiviteit van personeel daar niet onder lijdt.

Facebook sloot zijn hoofdkwartier in het Californische Menlo Park begin maart als voorzorgsmaatregel tegen coronabesmettingen. Het bedrijf, dat eind maart wereldwijd 48.000 mensen in dienst had, gaf medewerkers eerder al de mogelijkheid om tot het einde van de crisis vanuit huis of een andere alternatieve locatie te werken.

Zuckerberg is niet de eerste topman van een socialmediabedrijf die werken op afstand permanent wil invoeren. Recent kondigde Jack Dorsey, topman van zowel Twitter als fintechbedrijf Square, hetzelfde voor zijn personeel aan.

Als we het nieuws kunnen volgen via Twitter en andere sociale media, waarom hebben we dan nog journalisten nodig? Onderzoeksjournalist Margo Smit legt het uit: