Volledig scherm
PREMIUM
© Thierry Schut

Pakkettenstress? Niet voor bezorger Marcel: ‘Soms eet ik gewoon een soepje mee’

Met de rap slinkende brievenmarkt is de postbode op zijn retour. Pakketbezorgers nemen de rol van ‘buurtburgemeester’ snel over. ‘Er hingen posters voor de ramen: onze bezorger moet blijven!’

Om in te spelen op de snel krimpende postmarkt - jaarlijks daalt het aantal brieven met een tiende - wil PostNL graag Sandd overnemen, de enige serieuze concurrent van het voormalige staatsbedrijf. Toezichthouder ACM wil de fusie blokkeren, maar het lijkt een kwestie van tijd tot de klassieke postbode uit het straatbeeld is verdwenen. ,,De postbezorging is een aflopende zaak, dat werd me jaren geleden al verteld”, zegt Assenaar Dennis Huisman, pakketbezorger voor PostNL, die liefkozend ‘Pieter Post’ genoemd werd in Westerbork, waar hij tot jaren geleden werkte. ,,Dus daarom ben ik ooit overgestapt naar de pakketten.”

  1. Hoe je goedbedoelde hulp als vrijwilliger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen
    PREMIUM

    Hoe je goedbedoel­de hulp als vrijwilli­ger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen

    Zoek je een werkavontuur als vrijwilliger in een ver land? Let dan op of je goedbedoelde hulp ook zo overkomt bij de mensen daar, waarschuwen deskundigen Yolande van Wijk en Judith van de Kamp. Denk bijvoorbeeld aan het ‘weeshuistoerisme’, waar de constante stroom aan arriverende en vertrekkende vrijwilligers de hechtingsproblemen van wezen lijkt te verergeren. Hoe kies je als leek een goede organisatie?