Ontslagen om thuisblijven voor zieke hond: ‘Ze zou het misschien niet halen’

,,De stress dat mijn aangereden hond het niet zou halen was zo groot dat ik echt niet kon gaan werken. En mijn baas toonde totaal geen begrip”, zegt de Vlaming B.H. die twee weken ziekteverlof kreeg om voor zijn puppy te zorgen. Zijn werkgever, het Belgische Awouters Beton, vertelt een heel ander verhaal.

,,Bijna twee weken geleden, op woensdagavond 4 september, is mijn hond achter mij aan naar buiten gelopen. Xena rende de straat op, werd aangereden en raakte zwaargewond”, vertelt de 20-jarige B.H. aan Het Laatste Nieuws. Hij woont alleen met zijn acht maanden oude puppy, een Weimaraner.

,,Ze moest op een paar plaatsen gehecht worden, haar ribben waren gekneusd, haar longen en maag zaten vol bloed en haar hart was verschoven. De ochtend erna is ze geopereerd en pas ‘s middags mocht ik haar bij de dierenarts gaan halen. Mijn moeder heeft naar mijn werkgever gebeld met de vraag of ik donderdag en vrijdag mocht thuisblijven. Dat kon, maar ik moest er wel twee dagen vakantie voor inleveren.”