Onderhandelen over je salaris? Zo haal je er het meeste uit

PodcastWat is eigenlijk een eerlijk salaris? Dat is niet altijd gemakkelijk te bepalen. In de nieuwe podcast van Intermediair geeft beloningsexpert Kilian Wawoe adviezen.

Waar salaris nu precies op gebaseerd is en waar het voor staat, ziet iedereen anders. Werkgevers zien salaris als beloning voor werken, maar ook als een manier om werknemers te motiveren. Werknemers zien hun salaris als een manier om zich te onderscheiden of om te profiteren van een krappe arbeidsmarkt of van een schaarse expertise. Volgens Wawoe is salaris gebaseerd op veel verschillende factoren, wat ervoor zorgt dat de verschillen soms oneerlijk zijn. Bijvoorbeeld: het salaris van iemand die vaak om loonsverhoging zeurt, ligt waarschijnlijk hoger dan dat van mensen die dat niet doen, maar dat betekent niet dat ze beter zijn in hun werk.

Oneerlijk

Cao's worden landelijk vastgesteld, wat soms voor oneerlijke situaties zorgt. Het leven in de Randstad is veel duurder dan buiten de Randstad, waardoor een politieagent, verpleger of leraar het zich bijna niet meer kan veroorloven er te wonen.

Wawoe schreef er een boek over: Bonus, een Nederlandse bankier vertelt. Oneerlijke verschillen vindt je volgens Wawoe niet alleen wanneer je naar de hoogte van de uitgaven kijkt, ook de inkomens zijn niet eerlijk verdeeld. In zijn boek pleit hij ervoor om het salaris te ontdoen van alle extra functies die het nu nog vervult, zoals motivatie. ,,Regel motivatie gewoon met feedback of training", pleit hij. En werkgevers hoeven niet bang te zijn dat werknemers vertrekken. ,,Ze gaan helemaal niet weg", zegt Wawoe. ,,Alleen als ze hun baas vervelend vinden."

Benieuwd naar meer verrassende ideeën, of slimme tips over salarisonderhandelingen? Luister dan naar bovenstaande podcast.

Volledig scherm
Kilian Wawoe © Intermediair

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl.

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!