Volledig scherm
PREMIUM
Spijk Geene (R) en Thom Uildriks, ze runnen Boxrs4ALL. © Marco De Swart

Met een eigen bedrijf kunnen studenten bijverdienen én flexibel werken

Wie droomt van een eigen zaak hoeft het avontuur niet tot ná de studie uit te stellen. Sterker nog: studenten schipperen steeds vaker tussen de collegebanken en hun eigen bedrijf. Onderwijsinstellingen spelen daar slim op in. 

Gerdine Annaars, ondernemingsadviseur bij de Kamer van Koophandel komt ze volop tegen: studenten met een eigen bedrijf. Ze noemt als belangrijkste reden ‘de vrijheid‘. ,,Studenten willen naast hun studie nog een boterham verdienen, maar ze willen het liefst flexibel werken. Met een eigen bedrijf kan dat.” Onderwijsinstellingen besteden volgens Annaars in hun curriculum steeds vaker aandacht aan ondernemerschap en contacten met het bedrijfsleven. ,,Als ze aantrekkelijk willen blijven, moeten ze daar wel op inspelen.”

  1. Groot tekort aan doktersassistenten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Groot tekort aan doktersas­sis­ten­ten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Er is een groot gebrek aan doktersassistenten. Als er niets gebeurt, loopt het tekort in Nederland in 2022 op tot 600 doktersassistenten, volgens prognoses van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sommige praktijken zullen zelfs hun deuren sluiten, waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA). In Houten gebeurt dat al, in de Ooijpolder dreigt hetzelfde scenario deze zomer.