Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Jongeren zijn tegenwoordig niet meer zo makkelijk te porren voor een bijbaan in de horeca. © ANP

Jongeren zien bijbaantje in horeca of winkel niet meer zitten: ‘Die lange dagen werden mij teveel’

Vroeger ging je tomaten plukken of vakken vullen bij Appie, nu liggen veel meer bijbanen voor het oprapen. Winkels, horeca en bezorgdiensten schreeuwen om extra handjes. ‘Jongeren zijn kieskeuriger.’

Rishi Doerdjan (19) begon een paar jaar geleden als vakkenvuller bij Jumbo. Een prima bijbaan, zegt hij, maar het reizen met de tram van huis naar de supermarkt ging hem steeds meer tegenstaan. Een bijbaan in de horeca, dát leek de jonge Hagenaar wel wat. En dus solliciteerde hij als keukenhulp/afwasser in een Aziatisch restaurant in de binnenstad. De hele zomervakantie kon hij daar ‘lekker veel uren’ draaien, maar toen zijn studie Interieurdesign weer was begonnen, besloot hij na enige tijd op zoek te gaan naar iets anders.