Volledig scherm
© Shutterstock

Is anoniem solliciteren het middel tegen arbeidsmarktdiscriminatie?

VideoDiscriminatie van sollicitanten op basis van leeftijd of etnische achtergrond is een hardnekkig probleem. Is anoniem solliciteren daartegen de oplossing? 

Met de krapte op de arbeidsmarkt is er meer werk dan aanbod van werknemers maar ook nu spelen voorkeuren, vooroordelen en persoonlijke motieven een rol. Sommigen stellen dat anoniem solliciteren de oplossing voor dit probleem kan zijn. Niet selecteren op etnische achtergrond of sekse maar puur op skills, persoonlijkheid en cv. Work-lifeplatform Intermediair legt deze stelling voor aan een aantal bepalende opiniemakers en krijgen interessante antwoorden.

Bekijk hierboven de video!

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

  1. Hoe je goedbedoelde hulp als vrijwilliger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen
    PREMIUM

    Hoe je goedbedoel­de hulp als vrijwilli­ger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen

    Zoek je een werkavontuur als vrijwilliger in een ver land? Let dan op of je goedbedoelde hulp ook zo overkomt bij de mensen daar, waarschuwen deskundigen Yolande van Wijk en Judith van de Kamp. Denk bijvoorbeeld aan het ‘weeshuistoerisme’, waar de constante stroom aan arriverende en vertrekkende vrijwilligers de hechtingsproblemen van wezen lijkt te verergeren. Hoe kies je als leek een goede organisatie?