Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligster Ketakee Nesarikar (links) en operations manager Michelle Ekkelkamp van het Expat Center East Netherlands. © Annina Romita

Hoe integreer je als expat het snelst in Nederland? ‘Koop een fiets’

Ketakee Nesarikar kwam drie jaar geleden met haar man vanuit India naar Enschede. Hij ging aan de Universiteit van Twente studeren, maar zij had nog geen daginvulling. Nu helpt zij in Expat Center East Netherlands andere expats om te integreren.

Als expats bij haar loket komen, geeft Ketakee Nesarikar twee adviezen. De eerste: huur een fiets. Of koop er een. Maar dan wel een tweedehands. ,,Want van mij zijn er ook al twee gestolen’’, vertelt ze aan Tubantia.

  1. Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    De kleren aan flarden gescheurd, helemaal onder het stof, zwaargewond en duidelijk in shock. Eén foto maakte van Nidhi Chaphekar het symbool voor de terreur van 22 maart 2016. De Indiase stewardess moest na de aanslag op de luchthaven van Zaventem 23 operaties ondergaan en lang revalideren. Nu dreigt ze haar baan bij Jet Airways te verliezen door het dreigende faillissement van de Indische luchtvaartmaatschappij. Toch blijft ze optimistisch.