Kinderen vieren de aankomst van de eerste legosteentjes bij het Legoland Discovery Centre.
Volledig scherm
Kinderen vieren de aankomst van de eerste legosteentjes bij het Legoland Discovery Centre. © ANP

Droombaan in Scheveningen: betaald worden om met Lego te bouwen

Kan jij werkelijk alles namaken in Legosteentjes? Dan heeft het nieuwe Legoland Discovery Centre in Scheveningen dé droombaan voor jou. Ze zoeken er een Master Model Builder om de mooiste Legomodellen te maken en jonge bezoekers te inspireren zelf aan het bouwen te slaan.

De voornaamste functievereiste is een inkopper: de nieuwe Master Model Builder moet uiteraard gek zijn op Lego en bezoekers daar alles over willen vertellen, valt in de vacature te lezen. In workshops helpt de meesterbouwer jonge bezoekers tussen de 3 en 10 jaar oud zelf Legocreaties maken in het Discovery Centre, dat in 2020 de deuren opent voor het publiek.

Hoge eisen

De functie Master Model Builder is een zeldzame: wereldwijd zijn er slechts 26 Legofanaten die deze titel mogen voeren. De eisen voor de nieuwste meesterbouwer zijn dan ook hoog. Kandidaten hebben bij voorkeur kennis van en ervaring met modelbouwen op professionele schaal. Zij moeten niet alleen creatief begaafd zijn en de mooiste bouwwerken in Lego kunnen maken, maar ook met praktische eisen en strakke deadlines uit de voeten kunnen. De wensen van het hoofdkantoor voor een nieuwe display moet de Model Master Builder binnen de gewenste tijd kunnen realiseren, binnen het gestelde budget. 

Quote

De functie Master Model Builder is een zeldzame: wereldwijd zijn er slechts 26 Legofana­ten die deze titel mogen voeren

Als teamleider is de Master Model Builder verder verantwoordelijk voor conceptontwikkeling, design, productie en installatie van alle displays met Lego – als het park open gaat, zullen er zo’n drie miljoen steentjes te zien zijn in Scheveningen. Ook moet iedere dag samen met de technisch manager gecontroleerd worden of de displays er nog pico bello bijstaan. 

Uithangbord

De meesterbouwer is tot slot een uithangbord voor het Discovery Centre. Hij of zij spreekt naast Nederlands ook uitstekend Engels en is het publieke aanspreekpunt voor de attractie. Cameraschuw moet je niet zijn in de functie: eventuele media-optredens behoren ook tot het takenpakket. 

Enthousiast geworden? Solliciteren kan nog tot en met 18 november via deze website. Wel moet je voorbereid zijn op een intens sollicitatieproces. Wie door de eerste selectie komt, wordt uitgenodigd zijn of haar Lego-skills te tonen in de ‘Brick Factor’-wedstrijd, die live wordt uitgezonden. 

Bekijk ook: Ellen (53) uit Delft is zo verzot op Lego, dat ze er haar werk van gemaakt heeft.

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief