Volledig scherm
Elsa en Anna in Disneyland Parijs. © Disneyland

Disneyland zoekt Nederlandse prinsen en prinsessen

Grote kans dat jij als jong meisje een prinses wilde zijn...dat kan nu! Disneyland Parijs zoekt acteurs die voor hun shows, parades en meet-and-greets prinses of prins willen zijn.

Disneyland is specifiek op zoek naar Hollandse prinsen en prinsessen. Op 22 september vindt er een open auditie plaats in Amsterdam. Iedereen tussen de 137 en 192 centimeter mag zich aanmelden. Ervaring als danser of acteur is een pre, geen vereiste. Je moet wel Engels of Frans spreken.

Het gaat volgens de vacaturetekst om 50 vacatures die vervuld moeten worden. De functies gaan in oktober van start, en lopen tot maart 2019. Welke prins of prinses je mag gaan vertolken, vermeldt de site niet, maar er zijn ten minste 13 Disney-prinsessen - keuze genoeg. Denk aan Assepoester, Rapunzel, Sneeuwwitje, Pocahontas en Belle. Maar vergeet de prinsen Aladdin, Eric (van De Kleine Zeemeermin), Kristoff en uiteraard Tarzan niet. De audities zijn voor meisjes én jongens.

Wie interesse heeft en naar de auditie wil komen, doet een trainingsbroek en sneakers aan (geen zwarte zolen). Make-up is uit den boze. Neem je identiteitsbewijs, CV en een zwarte pen mee.

Wat het betaalt om als Elsa of Aladdin rond te lopen, vermeldt Disneyland niet.

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief

Volledig scherm
Disney Animatiefilm Assepoester uit 1950.