Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Deze bedrijven nemen je zoveel mogelijk uit handen, van stomerij tot autowasbeurt

Om te zorgen dat het personeel goed presteert én niet aan stress onderdoor gaat, zorgen grote bedrijven goed voor hun medewerkers. Allen & Overy huurt tennisbanen af voor haar medewerkers, ABN Amro heeft een moedervlekkenspreekuur.  

Het gebeurt niet vaak dat je iemand interviewt en jezelf na een minuut of tien terugvindt op een kussentje. Het is Angelique Koopmans manier om uit te leggen hoe zenmeditatie werkt. Gewoon maar eens doen, op een kussen zitten, rustig in- en uitademen en tot tien tellen. Gedachten die binnenkomen laat je gewoon komen, en als je afgeleid bent, begin je opnieuw met tellen. ,,Soms kom ik tot drie, soms tot zes, soms helemaal tot tien”, zegt Koopman (49) tegen Het Parool

  1. Vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken (die je maar beter kan vermijden)

    Vijf veelgehoor­de leugens bij sollicita­tie­ge­sprek­ken (die je maar beter kan vermijden)

    Zeg eens eerlijk, is alles wat op jouw cv staat de waarheid en niets dan de waarheid? De kans is klein. Het is bijvoorbeeld maar al te aanlokkelijk om te schrijven dat je Frans ‘zeer goed’ is, terwijl je de taal in geen tien jaar meer hebt gesproken. Maar hoe ver kan je gaan met leugentjes om bestwil, als je droombaan ervan afhangt? Het Laatste Nieuws verzamelde vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken: