Volledig scherm
© ANP

CNV begint rechtszaken voor zieke werknemers die ontslag willen

Vakbond CNV Vakmensen gaat rechtszaken aanspannen om zieke en arbeidsongeschikte werknemers te helpen met zogeheten slapende dienstverbanden of spookcontracten. ,,Dat zou niet eens een vraag moeten zijn”, zegt woordvoerder Kees de Vos. ,,Het past gewoon goed bij werkgeverschap.”

De rechtszaken maken onderdeel uit van een in februari gestarte campagne om een einde te maken aan de situatie waarin langdurige zieke werknemers niet meer aan de slag kunnen bij hun werkgever, maar wel stilzwijgend in dienst worden gehouden, schrijft De Ondernemer

In plaats van het dienstverband na twee jaar ziekte te beëindigen, houden veel bedrijven de zieke werknemers aan hun contract, waarbij géén salaris wordt overgemaakt. Als gevolg hoeven werkgevers niet de wettelijke transitievergoeding bij het einde van een dienstverband uit te keren. Naar schatting verkeren duizenden werknemers in zo’n situatie.

Compensatieregeling

Hoewel er al vooruitgang wordt geboekt, gaat het volgens CNV Vakmensen toch te langzaam. De vakbond, die 160 leden met een slapend dienstverband telt, start daarom rechtszaken namens deze werknemers.

De bond stelt dat er geen enkele reden meer is voor een slapend dienstverband, maar werkgevers zitten met het vraagstuk in de maag. Zij worden weliswaar financieel gecompenseerd voor de transitievergoeding, maar de zogeheten compensatieregeling geldt pas vanaf april 2020 (met terugwerkende kracht tot 2015). In de tussentijd heerst voor veel bedrijven onzekerheid of zij wel of niet gecompenseerd worden.

Die zorg begrijpt CNV maar deels. ,,We begrijpen dat kleine werkgevers niet opeens een flink bedrag kunnen voorschieten’’, zegt voorlichter Kees de Vos. ,,Maar het merendeel van de bedrijven heeft honderdduizenden werknemers in dienst en heeft het geld heus wel op de plank liggen.’’ Voor zeker vijftien leden van de vakbond is sinds de start van de campagne een oplossing gevonden, of is die onderweg. De eerste rechtszaak start op 9 mei.  

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!