Volledig scherm
Tosca Gort © Privé archief

Ben jij op vakantie nog bezig met je werk?

VideoDe mobiele telefoon, tablet en laptop gaan bijna standaard mee op vakantie. Niet zo gek, maar daardoor is voor het sommigen lastig om los te komen van werk. Is dat erg?, vraagt work-lifeplatform Intermediair zich af.

Hoe erg is het eigenlijk om aan de rand van het zwembad nog even je mail te checken? Of om af en toe te reageren in de groepsapp van kantoor? Volgens Tosca Gort, arbeids- en organisatiepsycholoog bij Gort Coaching, verschilt dat per persoon. ,,Voor sommige mensen werkt het juist prima om af en toe mailtjes te beantwoorden."

Voor mensen met een zeer groot verantwoordelijkheidsgevoel is wel raadzaam om tijdens vakantie echt een digitale detox te nemen: ,,Die groep is extra vatbaar voor een burn-out. Maak goede afspraken met je werkgever hierover. Reageer gewoon niet op appjes en geniet van je vakantie."

Wil je meer tips, bekijk dan hierboven de video. 

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl 

Volledig scherm
Tosca Gort © Privé archief
  1. Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    De kleren aan flarden gescheurd, helemaal onder het stof, zwaargewond en duidelijk in shock. Eén foto maakte van Nidhi Chaphekar het symbool voor de terreur van 22 maart 2016. De Indiase stewardess moest na de aanslag op de luchthaven van Zaventem 23 operaties ondergaan en lang revalideren. Nu dreigt ze haar baan bij Jet Airways te verliezen door het dreigende faillissement van de Indische luchtvaartmaatschappij. Toch blijft ze optimistisch.