Volledig scherm
© Shutterstock

‘Babyboomers en millennials waarderen elkaars eigenwijsheid’

Bij oudere collega’s hebben millennials een beruchte reputatie. Ze kunnen misschien handig werken met sociale media, maar zijn ook verwend en moeilijk te managen. Zijn die waardeoordelen terecht?

Emeritus hoogleraar personeelswetenschappen Rob Vinke vindt van niet. Zijn eigen generatie babyboomers kan het vaak goed vinden met millennials, vertelt hij aan work-lifeplatform Intermediair. Vinke: ,,Zij waarderen elkaars eigenwijsheid en hebben elkaar wat te bieden: kennis over sociale media in ruil voor een uitgebreid netwerk dat deuren opent.” Maar niet alle generaties kijken zo positief naar de al niet meer jongste generatie op de arbeidsmarkt, zegt Vinke. Zijn jarenlange onderzoek naar motivaties op de werkvloer toont duidelijke verschillen tussen generaties. Dat botst soms.

Meer lezen over de bevindingen van Rob Vinke? Lees dan verder bij work-lifeplatform Intermediair.  

Op zoek naar een nieuwe baan of opleiding? Bekijk het aanbod hier en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!

  1. Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    De kleren aan flarden gescheurd, helemaal onder het stof, zwaargewond en duidelijk in shock. Eén foto maakte van Nidhi Chaphekar het symbool voor de terreur van 22 maart 2016. De Indiase stewardess moest na de aanslag op de luchthaven van Zaventem 23 operaties ondergaan en lang revalideren. Nu dreigt ze haar baan bij Jet Airways te verliezen door het dreigende faillissement van de Indische luchtvaartmaatschappij. Toch blijft ze optimistisch.