Volledig scherm
Tedje van Gils

Tedje van Gils van Teddlicious.nl: “Mijn blog is mijn kindje”

In de rubriek ‘in the picture’ krijgen bloggers een podium. Ze stellen zich voor en vertellen meer over wat ze doen. Tedje van Gils (20) uit Made blogt over alles dat haar interesseert, van beauty tot films en series.

Waar blog je over?
Ik blog op over alles dat me interesseert: beauty, fashion, food, films en series. Sinds ik hardloop schrijf ik daar ook graag over. Ook deel ik graag persoonlijke dingen die ik meemaak. Je zou Teddlicious.nl een persoonlijke lifestyle-/ beautyblog kunnen noemen.

Waarom ben je gaan bloggen?
Vroeger was ik altijd al bezig met tijdschriften verknippen, verhaaltjes schrijven en websites maken op Kindertent over mijn idolen. Op de middelbare school kwam ik in aanraking met het fenomeen beautyblog. Dat vond ik wel zo interessant dat ik me daar in ben gaan verdiepen. Het liefst wilde ik meteen starten met een eigen blog, maar besloot dat niet te doen, omdat ik het erg druk had met school. Anders had ik het VWO niet in zes jaar gehaald ben ik bang. Toen ik in september 2011 startte met mijn opleiding journalistiek, leek me dit een perfect moment om een blog aan te maken.

Hoeveel tijd neemt je blog in beslag?
Heel veel tijd, haha! Naast school ben ik eigenlijk altijd bezig met mijn blog. Ik vind het ontzettend leuk om te doen. Het is een beetje mijn kindje geworden. Ik ben bezig met het schrijven van artikelen, maar ook het maken van foto's en het testen van producten. Ook moeten de mails beantwoord worden en ben ik actief op social media.

Wat onderscheidt jou van andere bloggers?
Er zijn zoveel bloggers in Nederland, het is moeilijk om je te onderscheiden. Toch probeer ik dat wel. Ik richt me niet alleen op beauty, maar ook op persoonlijke dingen en op alle andere dingen die me interesseren.

Hoe veel bezoekers/volgers heb je?
Ik heb ongeveer 7.000 unieke bezoekers per maand. Ook op social media heb ik een hoop volgers, echt heel erg leuk om te zien.

Hoe zie je de toekomst van je blog voor je?
Ik hoop dat ik nog heel lang door kan gaan met bloggen, want bloggen is een heel groot deel van mijn leven. Ik steek er heel veel tijd en energie in en het doet me ontzettend goed dat mijn artikelen zo goed worden ontvangen. Ik hoop ooit voor een deel te kunnen leven van mijn blog, dat zou echt super leuk zijn.

Blogs