Volledig scherm
Laura Vissers

Laura Vissers van Beauty Addicts: 'Wat is er nu leuker dan van je hobby je werk maken?'

In de rubriek ‘in the picture’ krijgen bloggers een podium. Ze stellen zich voor en vertellen meer over wat ze doen. Laura Vissers (25) uit Breda werkt 34 uur in de week bij CZ Zorgverzekeringen en daarnaast heeft ze haar blog BeautyAddicts.nl die ze in november 2009 is begonnen. Sinds september 2012 is haar blog ook haar eigen onderneming. Laura: "Dat had ik echt nooit gedacht! Wat is er leuker dan van je hobby je werk te maken?"

Waar blog je over?
Ik blog voornamelijk over beauty en make-up maar daarnaast komen er ook onderwerpen als fashion, lifestyle en recepten voorbij. Eigenlijk blog ik over alles wat ik leuk vind.

Waarom een blog?
Al op jonge leeftijd ontwikkelde ik een fascinatie voor beauty en alles wat daarmee te maken heeft. Als klein meisje experimenteerde ik al (stiekem) met de make-up van mijn moeder. Op latere leeftijd kwam daar nog een liefde bij: taal. Verder hou ik van lezen - voornamelijk tijdschriften en blogs - en schrijven. Met deze liefdes wilde ik iets doen. Ik combineerde ze en zo is Beauty Addicts eigenlijk ontstaan. In het begin was het een hobby maar inmiddels is het uitgegroeid tot mijn eigen onderneming.

Hoeveel tijd neemt je blog in beslag?
Veel mensen denken dat bloggen niet zo veel tijd kost. Een paar fotootjes maken en een stukje tikken is zo gedaan, denken ze. Maar er komt veel meer bij kijken, zeker wanneer je blog groter en groter wordt. Goeie foto’s maken kost tijd, het bewerken van filmpjes kost vaak uren, informatie verzamelen, testen, schrijven en dan heb ik het nog niet eens over het onderhouden van contacten met PR bureaus, het bezoeken van pers events, het beantwoorden van de mailtjes en ga zo maar door. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het allemaal hartstikke leuk om te doen, maar het kost wel veel tijd. Vrijwel al mijn vrije tijd gaat in mijn blog zitten, maar dat vind ik niet erg. Het is nog steeds mijn hobby en zelfs nu, bijna vijf jaar nadat ik ermee begon, doe ik het nog met heel veel plezier.

Wat onderscheidt jou van andere bloggers?
Er zijn zo veel blogs dat het steeds moeilijker wordt om je te onderscheiden en uniek te zijn. Toch probeer ik het wel. Ik probeer unieke content te plaatsen, te luisteren naar mijn lezers en wat zij graag willen zien maar ook dicht bij mezelf te blijven en een persoonlijke touch mee te geven. Heel lange tijd heb ik dagelijks een blogpost online gezet. Sinds ik naast mijn blog ook fulltime werk heb ik dit los moeten laten. Het was gewoon niet haalbaar meer. Nu komen er wekelijks ongeveer 3 tot 4 nieuwe blogposts online. Kwaliteit gaat bij mij voor kwantiteit en ik merk dat mijn bezoekers dat waarderen.

Hoeveel bezoekers heb je?
Ik heb ongeveer 15.000 unieke bezoekers per maand. Als ik mijn volgers via social media daarbij optel dan heb ik een uniek bereik van 40.000 mensen per maand.

Wat zou je in de toekomst willen bereiken met je blog?
Ik hoop te blijven groeien. Qua bezoekersaantallen, want dat wil zeggen dat mensen het leuk vinden wat ik doe, maar ook op professioneel vlak en de kwaliteit van mijn blogs steeds naar een hoger niveau te kunnen tillen.

Bezoek BeautyAddicts.nl

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs