Volledig scherm
Heidi de Koning

Gastblog: Sommige mensen hebben alles en verschil moet er

Heidi de Koning werd in Bergen op Zoom geboren en na wat omzwervingen en een aantal jaren in Singapore te hebben gewoond is ze op 34- jarige leeftijd weer neergestreken in haar geboortestad. In het dagelijks leven is ze professional coach en in die hoedanigheid houdt ze zich bezig met de ontwikkeling van individuen, teams en organisaties. Voor BN DeStem blogt ze over haar ervaringen.

Sommige mensen hebben alles en verschil moet er. Dat zei mijn moeder vaak, nu nog, en dit dacht ik ook toen ik maandag Maxima op TV zag, tijdens de verjaardag van haar man. Niks een goeie of ‘n minder flatteuze kant: Maxima is van alle kanten bezien prachtig! Niks gewoon gebleven, iconisch ongewoon vind ik Maxima.

Als vrouw van dezelfde generatie denk je dan wel eens: Hoe krijgt ze het voor elkaar op die hakken op die klinkertjes? En waarom nou nooit eens een smetje zo hier en daar, of iets onhandigs of gênants? En dan bedoel ik niet een ladder in je panty, dat is zo'n tuttig ongemak. Een vette koortslip op een heftig cruciaal moment; daar kan je mee thuiskomen. Dan ben je gewoon!

Mama, je bent gewoon jaloers, zegt m'n oudste. Ja, klopt: donkergroen van jaloezie, zeg ik. Ik denk nog: Ook zoiets gewoons waar Maxima vast geen last van heeft.

Snap ik wel hoor mam, voegt de oudste toe en de jongste roept: Maar mama, jij bent toch ook getrouwd met een koning! Ben jij toch eigenlijk ook gewoon koningin?! Zo'n lieve opmerking van een onbevangen 11-jarige geeft je een gevoel dat universeel is volgens mij.

Mijn moeder heeft gelijk: verschil moet er zijn. Dat is boeiend en dat levert prachtige plaatjes op. Ode aan onafhankelijk Dordrecht waar iedereen mag denken en geloven wat ‘ie wil. Het kunnen zien van deze overeenkomst is waardevol en voelt toch ook heel lekker als je het mij vraagt. Een beetje continuïteit en een beetje vernieuwing, zoals Willem het verwoordde.

Verschil mag er zijn.

http://www.mmfoundation.nl/projecten Meer informatie:

Training Timemanagement van Feedback Training & Consulting
Weblog Heidi de Koning via Feedback Training & Consulting
Twitter
LinkedIn

Blogs