Volledig scherm
© Gabrielle

Fietsblog: Fietsvoer

Gabrielle is een fietsfan. Ze leert fietsen op een mountainbike. Met vallen en opstaan. Letterlijk. Lees meer over klikpedalen, klimmen in Oostenrijk, baaldagen en fietskleding voor dames. En wat het verschil is tussen mannen- en vrouwenzadels?
Laats las ik ergens dat meer bewegen niet helpt als je wil afvallen. Tot mijn teleurstelling klopt dit inderdaad helemaal. De reden waarom sporten weinig uit maakt voor je gewicht, is simpel. Zoals een vriend die fanatiek hard loopt laats vrolijk riep: ' fantastisch dat sporten, ik eet alles waar ik zin in heb!' En als je veel sport, heb je veel zin. In eten. Ja, dat andere ook, maar dat is een ander topic. :)

Hoe meer ik fiets, hoe meer ik trek heb in van alles en nog wat. Als we gaan fietsen, eet ik standaard onderweg een flink stuk appeltaart bij mijn cappuccino, ergens bij een of ander cafeetje. En op een tochtje van een paar uur, heb ik altijd iets lekkers bij in mijn rugzak. Een banaan of een stuk ontbijtkoek. Ik hou het anders niet meer, zo flauw word ik van al dat gesport.

Stuk chocolade
Eenmaal thuis grijp ik gelijk naar de broodjes hagelslag, eet ik mijn avondeten met smaak en schep zelfs nog een keer extra op. Om bij de koffie nog eens een koek of flink stuk chocola te nemen. En tegen een uur of acht heb ik alweer zin in iets. Dus pak ik nog lekker een bakje yoghurt. En hoe meer ik sport, hoe meer ik zin heb in eten. Deze week heb ik al twee keer acht kilometer hard gelopen. Als ik komend weekend de fiets nog even pak, dan is mijn koelkast zondag gegarandeerd leeg.

Sterker
Thuis vertel ik aan mijn vriend dat ik heb gelezen dat mijn spieren zwaarder worden, dus dat de weegschaal daarom niks laat zien van mijn sportieve inspanningen. Maar stiekem weet ik dat het eerder de appeltaart, roze koek, broodjes hagelslag en flinke porties zijn. Mijn lijf is niet gek. Die vindt het allemaal best, dat bewegen. Mijn hart en longen zijn er zelfs heel blij mee, want die zijn het afgelopen jaar veel sterker geworden. Maar wat eruit gaat, moet er ook weer in. Zo redeneert mijn lichaam.

Calorieën laden
Laats keek ik naar een sportprogramma op tv. En tot mijn grote vreugde is er een woord voor mijn eetgedrag. Alle professionele sporters kennen het. Wielrenners zeker. Hopen calorieën moeten er in, want die jongens en meiden hebben brandstof nodig. Dus toen mijn vriend een opmerking maakte over de tweede portie tijdens het avondeten, zette ik zonder enige schaamte mijn meest professionele gezicht op en antwoordde zonder blikken of blozen: 'schatje, laat me nou, ik ben calorieën aan het laden.'

Blogs