Ellen van der Peet van groenjournalistiek.nl
Volledig scherm
Ellen van der Peet van groenjournalistiek.nl

Ellen van der Peet van groenjournalistiek.nl: bloggen over al het groen

In de rubriek ‘in the picture’ krijgen bloggers een podium. Ze stellen zich voor en vertellen meer over wat ze doen. Ellen van der Peet (50) uit Hoeven blogt over tuinieren.

Waar blog je over?
Ik blog sinds februari 2014 op www.groenjournalistiek.nl over tuinieren, bezochte tuinen, mijn eigen tuin, openbaar groen.. Eigenlijk alles wat te maken heeft met groen dat door mensen is gecreëerd. Ik hoop op een leuke manier ook bruikbare tips en informatie te geven om met plezier te tuinieren op een duurzame, diervriendelijk manier

Waarom een blog?
Van kleins af aan heb ik iets met groen en tuinen. Mijn ouders hadden een handel in tuinbenodigdheden. Naast dat ik zelf graag tuinier bekijk ik ook veel tuinen, parken en ik zie altijd groen onderweg. Door een straat gefietst, heb ik leuke voortuinen gezien, bomen herkend, etc. Mijn hoofd zit verhalen over wat ik in de tuin of op reis mee maak. ‘Groenmensen’ zijn doorgaans hele leuke mensen met mooie verhalen. Ook heb ik een computer vol met mooie foto’s.

Hoeveel tijd neemt het bloggen in beslag?
Ik ben ongeveer 8 tot 10 uur per week met bloggen bezig. Soms zelfs meer, bijvoorbeeld als ik op pad ben voor mijn blog of iets uitzoek van Wordpress. Ik werk 20 uur per week bij Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg.

Wat onderscheidt jou van andere bloggers?
Er zijn vooral veel moestuinblogs. Daarnaast zijn er tuinblogs die vooral verslag doen van de ontwikkeling van en de gebeurtenissen in de eigen tuin. Ik heb nog geen blog kunnen ontdekken die net als ik schrijft over verschillende tuinen en over openbaar groen, biodiversiteit, groenkunst en parken.

Hoeveel volgers heb je?
Ik ben in februari begonnen. Afgelopen maand had ik 2.500 views en heb inmiddels ongeveer 230 volgers op mijn blog en zeventig op Facebook.​

Wat zou je in de toekomst willen bereiken met je blog?
Ik hoop dat ik mooie verhalen kan gaan maken en als groenjournalist onderwerpen onder de aandacht kan brengen die belangrijk zijn, misschien de mooiste verhalen en interviews bundelen in een boek.

Blogs