Volledig scherm
De kanten outfits. © Hologram City

Worden outfits van kant de nieuwe zomermode voor mannen?

Als het aan het Amerikaanse modemerk Hologram City ligt, kunnen mannen zich deze zomer met een gerust hart op straat vertonen in shorts en shirts van doorschijnend kant in mierzoete kleuren en zwart en wit. Op de website van het bedrijf worden de luchtige herensetjes aangeprezen voor  een paar tientjes per item, maar de vraag is of er inmiddels een run is ontstaan op de creaties. 

Op sociale media zijn de reacties op de kledingnoviteit van de in Los Angels gevestigde, internationaal actieve modeketen zeer divers. Mannen, zo blijkt uit de vele reacties op Twitter en Instagram, zitten vooralsnog niet echt te wachten op de outfits. Sommige vrouwen (en mannen) zien het helemaal zitten en zouden het liefste zo snel mogelijk heren in de opvallende broekjes en hemdjes spotten. Een negatieveling oordeelt: ,,Volstrekt ongeschikt om zondag mee naar de kerk te gaan.” Weer een ander slaat nu al de handen voor de ogen. ,,Nee, nee, nee en nog eens nee.”

Volgens Amerikaanse fashionsites gaat het om een slimme herintroductie van de kledinglijn Lace Me Up van Hologram City. De kanten setjes, en zelfs een ietwat hijgerige jumpsuit-variant, werden vorig jaar ook al eens gelanceerd, maar toen zouden de verkoopcijfers wat zijn tegengevallen. Voor wie kant te doorschijnend vindt, heeft de firma tegenwoordig ook flitsende zomer- en partyoutfits van een soort gaas met kleinere gaatjes. 

Het bedrijf is niet de eerste keten die kant in mannenkleding verwerkt. Het materiaal wordt al jaren gebruikt voor haute couture, bijvoorbeeld door modehuis Gucci. Voormalig One Direction-zanger Harry Styles droeg eerder dit jaar een kanten hemd van laatstgenoemd merk tijdens het MET Gala in New York. 

Volledig scherm
Harry Styles eerder dit jaar tijdens het Met Gala in New York. © Getty Images
 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.