Laurent Simons tijdens z'n stage in München.
Volledig scherm
PREMIUM
Laurent Simons tijdens z'n stage in München. © RV

Wonderkind Laurent (12) haalt master in de kwantumfysica: ‘Ik vond het niet eens zo moeilijk’

MET VIDEOHet Vlaams-Nederlandse wonderkind Laurent Simons liet in het verleden al vaker van zich horen. Zo haalde hij op 8-jarige leeftijd zijn gymnasiumdiploma en behaalde hij op zijn elfde zijn bachelorgraad kwantumfysica aan de Universiteit van Antwerpen. Nu is hij 12 en heeft hij ook zijn master op zak. Het genie - met een IQ van 145 - maakt zich nu op voor het halen van zijn doctoraat.

 1. Laurent (11) heeft zijn eerste bachelor-diploma op zak: ‘Ik wil nog altijd onsterfelijkheid bereiken’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Laurent (11) heeft zijn eerste bachelor-diploma op zak: ‘Ik wil nog altijd onsterfe­lijk­heid bereiken’

  Het 11-jarige Vlaams-Nederlandse genie Laurent Simons heeft zijn eerste universitair diploma op zak, als bachelor Fysica aan de Universiteit Antwerpen. Hij haalde het summa cum laude, dus met ongeveer een 9 gemiddeld en binnen één jaar. ,,Studeren wordt alleen maar leuker. Hoe meer ik leer, hoe meer ik wil weten”, aldus het ‘wonderkind’ met een IQ van 140 omdat de test niet hoger ging.
 2. 14-jarige Niray schildert als ze zich niet prettig voelt en wint onverwacht tekenwedstrijd

  14-jarige Niray schildert als ze zich niet prettig voelt en wint onverwacht tekenwed­strijd

  Iedereen heeft talent, ongeacht je afkomst, leeftijd of niveau. Dat vindt Barbara van Roosmalen, docente op een speciaal onderwijsschool in Rotterdam. Na een aanvaring met een van haar leerlingen, Niray, bedenkt ze een manier om haar in dit soort momenten rustig te krijgen: schilderen. Ze blijkt een talent en de docente geeft haar op voor een schilderwedstrijd. Haar deelname pakt grandioos uit en Barbara deelt het verhaal voor duizenden mensen op Linkedin.