Volledig scherm
Foto ter illustratie. © iStock

Vrouw vermoordt echtgenoot met oogdruppels

Dat werkelijk alles een moordwapen kan zijn, bewijst de Amerikaanse Lana Clayton. De vrouw uit South-Carolina maakte haar man van kant met een flinke portie oogdruppels. Ze bekende haar bizarre misdaad anderhalve maand na de moord.

Op zaterdag 21 juli belt Lana Clayton (52) in paniek de hulpdiensten. Haar man, Stephen Clayton (64), lag dood op de vloer van hun riante woning in Clover, South Carolina. De politie en ambulance  snellen toe, maar dat mag niet meer baten. Begin augustus neemt de weduwe afscheid van haar man tijdens een plechtigheid in hun tuin.

De politie ruikt echter onraad en dringt aan op een autopsie. Die wijst uit dat er hoge dosissen Tetrahydrozoline in zijn systeem zaten, een chemisch product dat in vele oogdruppels te vinden is.

Met die nieuwe informatie in het achterhoofd klopt de politie  opnieuw aan bij de weduwe, die al snel haar misdaad bekent. Ze had gedurende meerdere dagen oogdruppels in het water van haar man gedaan met als doel hem te vergiftigen.

Bedrogen

Ook de politie zelf blijft verward achter na de vreemde wending in de zaak. ,,Zij was degene die ons opbelde. Zij vond hem in het huis”, zegt woordvoerder Trent Faris. ,,We hebben voorlopig nog geen idee waarom ze deze misdaad pleegde. Dat onderzoeken we nog.”

Even gingen er geruchten de ronde dat Stephen zijn vrouw bedrogen zou hebben. Dat dacht een journalist af te kunnen leiden uit een facebookbericht dat Lana in 2010 op haar profiel postte. De familie van Stephen liet echter weten dat dit over haar vorige partner ging. Stephen en Lana leerden elkaar pas in 2013 kennen.

De tekst gaat verder onder de foto...

Volledig scherm
Lana Clayton. © York County Sheriff’s Office

De familie van het slachtoffer had niets raars gemerkt aan het koppel. ,,Onze familie is gechoqueerd door Stephens dood”, klinkt het in een statement van de nabestaanden. ,,We weten allemaal hoe veel hij van Lana hield en hoe trouw hij aan haar was. We kunnen dit nog steeds niet bevatten.”

De vrouw werd vrijdag, bijna anderhalve maand na de dood van Stephen, aangehouden op verdenking van moord en het opzettelijk manipuleren van drugs en voedingswaren. 

  1. Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp nam het dit jaar bij de verkiezing van de lelijkste hond ter wereld op tegen 18 andere viervoeters en ging uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal. De straathond (rassencombinatie onbekend) werd in 2014 door zijn baasje op het nippertje van de dood gered. Ze haalde hem van de weg en wist dat ze de juiste keuze had gemaakt toen hij in de auto meedanste op Bob Marley. Baasje en hond zijn nu een trofee en 1.500 dollar rijker.
  2. Nieuw horrorincident in verpleeghuis waar comapatiënte zwanger raakte van verpleger

    Nieuw horrorinci­dent in verpleeg­huis waar comapatiën­te zwanger raakte van verpleger

    Een verzorgingstehuis in de Amerikaanse stad Phoenix (Arizona) - waar vorig jaar een 29-jarige comapatiënte zwanger raakte na ongewenst contact met een verpleger - is opnieuw in opspraak geraakt door een horrorverhaal. De overheid dreigt de vergunning van de instelling in te trekken, omdat recent meermaals maden werden aangetroffen onder het verband van een man met een stoma. ,,Een extreem zorgwekkend incident in de patiëntenzorg”, briest het ministerie van Volksgezondheid in Arizona.