Volledig scherm
PREMIUM
Naast de 84 goals die ze dit weekend in 'haar' goal zag vliegen, plukte doelvrouw Evelien Schollaert er ook nog een paar uit de lucht. © Jan De Meuleneir/Photo News

Vlaams voetbalelf­tal kreeg 84 doelpunten tegen: dit is de keepster die ze doorliet

Het vrouwenteam van de Belgische voetbalclub VC Herzele-Ressegem heeft wel eens een betere wedstrijden gespeeld. Afgelopen weekend kregen ze met 0-37 en 47-0 om de oren. Bij onze zuiderburen worden ze ‘de F.C. De Kampioenen van het vrouwenvoetbal’ genoemd. ,,Zeker wat amusement betreft", lacht doelvrouw Evelien Schollaert.

Afgelopen zondagnamiddag vloog er gemiddeld elke 1 minuut en 55 seconden een bal tegen de netten tijdens de wedstrijd tegen koploper KVC De Toekomst-Borsbeke. 47-0 werd het. Twee dagen daarvoor kregen ze ook al een afstraffing van jewelste: toen verloren de dames met 0-37, van diezelfde tegenstander. Liefst 84 keer moest doelvrouw Evelien Schollaert (26) zich afgelopen weekend dus omdraaien. Rode lantaarn Herzele-Ressegem kreeg dit seizoen al 223 goals te slikken.

  1. Kritiek op stel dat in safaristijl trouwde met daarbij als zebra's beschilderde ezels

    Kritiek op stel dat in safari­stijl trouwde met daarbij als zebra's beschilder­de ezels

    Dierenactivisten zijn woest op een Spaanse koppel dat afgelopen zaterdag tijdens hun huwelijksfeest in safaristijl in de kustplaats Cádiz (Andalusië) twee ezels liet beschilderen met witte verf en zwarte zebrastrepen. Een voorbijganger die de knullig getransformeerde hoefdieren spotte, zette beelden daarvan op Facebook. ,,Een beschamende en infantiele vorm van dierenmishandeling”, luidt zijn felle kritiek.