Volledig scherm
De geur van de barbecue lokte de luipaard vermoedelijk naar de tuin van de Ntimanes in het Krugerpark. © Shutterstock

Vader van verscheurde peuter: Courtney hing bloedend tussen kaken van luipaard

De afgrijselijke aanblik van zijn 2-jarige zoontje Courtney tussen de bebloede kaken van een luipaard krijgt vader Isaiah Ntimane niet meer van zijn netvlies. Wat een knus familie-etentje in het Zuid-Afrikaanse Krugerpark had moeten zijn, eindigde woensdag in een ongekend drama. De geur van de barbecue lokte het roofdier naar de tuin van de Ntimanes, waarna hij via een boom over het hek sprong en toesloeg.

De familie zat 's avonds, omstreeks achten, in de tuin van hun woning in het nationale park toen het vreselijk misging. Vader Isaiah liep even naar binnen en liet zijn zoontje achter in de tuin. Hij beschrijft de ijselijke kreet die hij hoorde op het moment dat het luipaard in het duister toebeet. ,,Ik sloot de deur van de woning achter en hoorde plots geschreeuw buiten’’, vertelt de treurende vader. ,,Ik rende weer naar buiten om te zien wat er aan de hand was en zag hem in de muil van het roofdier.’’

Vermoedelijk is het de geur van vers vlees op de barbecue geweest dat het luipaard heeft aangetrokken. Toen het dier via een boom over het hek wist de komen, was de kleine Courtney een gemakkelijke prooi. ,,Ik had hem even achtergelaten om met de telefoon van zijn moeder te spelen’’, aldus Isaiah. De dreumes werd herhaaldelijk door de katachtige in nek en lichaam gebeten. Het roofdier probeerde het hevig bloedende jongetje over het hek te slepen, om hem in het donker te verslinden.

‘Té pijnlijk’

Huilend vertelt Isaiah tegen lokale krant The Star hoe het luipaard Courtney liet vallen, toen hij op hem afliep. Het beest sprong over de afrastering en verdween in het park. De doodsbange ouders brachten hun zwaargewonde zoontje in allerijl naar het Shongwe ziekenhuis, maar daar kon men niets meer voor het kereltje doen. Courtney bleek bij aankomst overleden. ,,Ze legden hem op een bed en keken in zijn ogen, maar zagen geen teken van leven meer.’’

Het drama is nog groter, omdat de vader normaal gesproken alleen in het park verblijft. Zijn familie woont buiten het park en was speciaal voor de barbecue naar de personeelswoningen gekomen. ,,Het is heel zwaar voor mijn vrouw en mij’’, zegt hij. ,,Ik durf mijn huis niet meer uit om naar het werk te gaan. Zodra ik buitenkom, beleef ik weer wat er gebeurd is. De herinnering is gewoon té pijnlijk.’’ Een jachtopziener heeft het luipaard, om nieuwe aanvallen te voorkomen, opgespoord en doodgeschoten. 

14 leeuwen ontsnapt

Amper twee dagen na het drama met de kleine Courtney hebben naar schatting veertien leeuwen de omheiningen van het Zuid-Afrikaanse park weten te omzeilen. De ontsnapte roofdieren sluipen nu rond bij een fosformijn in Phalaborwa, meldt de Zuid-Afrikaanse zender News24.

Parkbeheerders proberen de dieren te op te sporen en hebben de opdracht ze te vangen en terug te brengen naar het Krugerpark. ,,Medewerkers van de fosformijn en burgers worden geadviseerd om te allen tijde alert te blijven”, adviseerden de plaatselijke autoriteiten.

 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.