Rumeysa Gelgi (rechts) toen ze nog de grootste tiener ter wereld was.
Volledig scherm
Rumeysa Gelgi (rechts) toen ze nog de grootste tiener ter wereld was. © Guinness World Records

Turkse is met 2,15 meter de langste vrouw ter wereld

Een 24-jarige Turkse vrouw is door Guinness World Records uitgeroepen tot langste vrouw ter wereld. Rumeysa Gelgi is 215,16 centimeter groot.

 1. Nieuw wereldrecord of nepverhaal? Zuid-Afrika in de ban van superzeldzame tienling
  primeur?

  Nieuw wereldre­cord of nepverhaal? Zuid-Afri­ka in de ban van superzeld­za­me tienling

  Een burgemeester die het bevestigt, een regering die het tegenspreekt en een ziekenhuis dat de kaken stijf op elkaar houdt. Zuid-Afrika is al een week in de ban van de mysterieuze zwangerschap van een 37-jarige vrouw, die tot verbijstering van velen zou zijn bevallen van een tienling. Buiten de familie is er nog niemand die de kinderen daadwerkelijk heeft gezien. Indien het klopt, heeft Gosiame Thamara Sithole (37) een nieuw wereldrecord beet. Maar het Guinness World Book of Records heeft na dagen onderzoek nog altijd geen bevestiging gekregen. Wat is er aan de hand?
 2. 14-jarige Niray schildert als ze zich niet prettig voelt en wint onverwacht tekenwedstrijd

  14-jarige Niray schildert als ze zich niet prettig voelt en wint onverwacht tekenwed­strijd

  Iedereen heeft talent, ongeacht je afkomst, leeftijd of niveau. Dat vindt Barbara van Roosmalen, docente op een speciaal onderwijsschool in Rotterdam. Na een aanvaring met een van haar leerlingen, Niray, bedenkt ze een manier om haar in dit soort momenten rustig te krijgen: schilderen. Ze blijkt een talent en de docente geeft haar op voor een schilderwedstrijd. Haar deelname pakt grandioos uit en Barbara deelt het verhaal voor duizenden mensen op Linkedin.