‘Totaal geflipte’ chemieleraar zingt volkslied terwijl ze leerling kort knipt

VIDEOMargaret Gieszinger staat voorlopig niet voor de klas. Vorige week werd de 52-jarige chemie- en natuurkundelerares uit Californië gearresteerd, nadat ze een leerling voor de klas kort knipte. Terwijl Margaret luidkeels een verknipte versie van het Amerikaanse volkslied zong, vlogen de lokken in het rond.

In het filmpje dat opdook op sociale nieuwssite Reddit is te zien hoe Gieszinger als een moderne Barbier van Sevilla de student onder handen neemt. ,,Ze was niet helemaal zichzelf”, draagt haar man ter verdediging aan. Voor wie de videobeelden ziet, mag dat alleszins duidelijk zijn.

Met de schaar vervaarlijk boven haar hoofd zwaaiend, roept ze: ,,De volgende, ik ben nog niet klaar!” Ze grijpt de lange haren van een leerlinge. Voor de overige studenten is dat hét moment om het lokaal uit te vluchten. ,,Ze moet totaal geflipt zijn’’, meent Peter Gieszinger. ,,Onvoorstelbaar!’’

Volledig scherm
Terwijl juffrouw Margaret een bizarre versie van The Star Spangled Banner ten gehore brengt, vliegen de lokken in het rond. © Videostill/Reddit

Liefdevolle vrouw

Volledig scherm
Margaret Gieszinger was even zichzelf niet en ging met een schaar al zingend haar leerlingen te lijf. © Politiefoto

Ook juffrouw Gieszingers leerlingen weten niet wat haar bezield heeft. ,,Dit is niet de juf G die  we kennen’’, zegt een leerlinge aangeslagen tegen nieuwszender ABC. ,,Ze is een liefdevolle en zachtaardige vrouw die normaal altijd lacht en in is voor een grapje.’’

Desalniettemin is het niet de eerste keer dat de lerares haar natuurkundeboekje te buiten gaat. In 2016 raakte zij twee weken haar lesbevoegdheid kwijt wegens ‘immoreel gedrag’, weet ABC. In 2017 was het weer raak. Ook toen zat ze twee weken thuis.

Stilistische razernij

Volledig scherm
Na haar lusten op de leerling te hebben botgevierd, zijn ook zijn klasgenoten aan de knipbeurt. © Videostill/Reddit

Gieszinger, die inmiddels is ontslagen, ontkent haar stilistische razernij. Ze is aangeklaagd voor zes gevallen van wreedheid tegen kinderen en mishandeling. Als de rechter daarin meegaat, wacht haar mogelijk drieënhalf jaar cel. Of Margaret daarna ooit nog voor de klas staat, is maar de vraag.

Rob Herman, woordvoerder van de onderwijsraad van Tulare County, laat op voorhand weten dat Gieszinger ‘niet terug zal keren voor de klas’. ,,Wij nemen de veiligheid van onze studenten zeer serieus.’’ De lerares is op borgtocht van 100.000 dollar vrijgelaten en staat later deze maand voor de rechter.

  1. Kritiek op stel dat in safaristijl trouwde met daarbij als zebra's beschilderde ezels

    Kritiek op stel dat in safari­stijl trouwde met daarbij als zebra's beschilder­de ezels

    Dierenactivisten zijn woest op een Spaanse koppel dat afgelopen zaterdag tijdens hun huwelijksfeest in safaristijl in de kustplaats Cádiz (Andalusië) twee ezels liet beschilderen met witte verf en zwarte zebrastrepen. Een voorbijganger die de knullig getransformeerde hoefdieren spotte, zette beelden daarvan op Facebook. ,,Een beschamende en infantiele vorm van dierenmishandeling”, luidt zijn felle kritiek.