Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Ontsnapte papegaai scheldt brandweerman uit bij reddingsactie

Een brandweerman in Londen wist gisteren niet wat hij hoorde toen hij een ontsnapte papegaai van een dak wilde redden. De vogel schold zijn redder uit, om vervolgens weg te vliegen. ,,Fuck off!''

Jessie de geel-blauwe ara was drie dagen eerder ontsnapt uit het huis van haar baasje en op het dak van de buren gaan zitten. Zowel de eigenaar als een lokale dierenorganisatie probeerden de vogel naar beneden te lokken, maar tevergeefs. Ten einde raad belden ze de brandweer, die gisterochtend ter plaatse kwam.

,,Het leek erop dat Jessie gewond was en daarom al die tijd niet naar beneden was gekomen'', aldus brandweerman Chris Swallow, die de operatie leidde. Zijn collega ging volledig voorbereid de ladder op. Volgens Jessie's baasje zou het namelijk verstandig zijn om 'i love you' tegen de vogel te zeggen, zodat snel een band zou ontstaan.

Die aanpak leek te werken: het gevederde huisdier zei 'i love you' terug. Maar daarna nam het 'gesprek' een verrassende wending. ,,We kwamen erachter dat ze een nogal grote mond had'', vertelt Swallow. ,,Ze bleef maar schelden, tot onze hilariteit.''

Lees door onder de tweet.

Quote

Ze bleef maar schelden

Chris Swallow, brandweer Londen

Grieks en Turks

De redder gaf echter niet op. Hij wist dat Jessie ook Turks en Grieks spreekt en vroeg de vogel daarom eveneens in die talen om dichterbij te komen. Het dier luisterde niet: ze vloog weg en ging op een ander dak zitten, om daarna naar een boom te verkassen. ,,Het werd gelukkig wel duidelijk dat ze niet gewond was'', aldus Swallow.

Enkele uren later keerde Jessie op eigen houtje terug naar huis. Eenmaal terug in haar kooi richtte ze zich voor de camera van haar baasje nog één keer tot haar redder. ,,Thank you!''

Lees door onder de tweet.

Opvallende reddingen

De papegaai is overigens niet het meest opmerkelijke dier dat de Britse brandweer ooit heeft gered, schrijven lokale media. Eerder rukte de hulpdienst al uit om een iguana (een soort leguaan) van een dak te halen, een chimpansee uit een schoorsteen en een kitten uit een bongo-trommel.

  1. Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp nam het dit jaar bij de verkiezing van de lelijkste hond ter wereld op tegen 18 andere viervoeters en ging uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal. De straathond (rassencombinatie onbekend) werd in 2014 door zijn baasje op het nippertje van de dood gered. Ze haalde hem van de weg en wist dat ze de juiste keuze had gemaakt toen hij in de auto meedanste op Bob Marley. Baasje en hond zijn nu een trofee en 1.500 dollar rijker.
  2. Nieuw horrorincident in verpleeghuis waar comapatiënte zwanger raakte van verpleger

    Nieuw horrorinci­dent in verpleeg­huis waar comapatiën­te zwanger raakte van verpleger

    Een verzorgingstehuis in de Amerikaanse stad Phoenix (Arizona) - waar vorig jaar een 29-jarige comapatiënte zwanger raakte na ongewenst contact met een verpleger - is opnieuw in opspraak geraakt door een horrorverhaal. De overheid dreigt de vergunning van de instelling in te trekken, omdat recent meermaals maden werden aangetroffen onder het verband van een man met een stoma. ,,Een extreem zorgwekkend incident in de patiëntenzorg”, briest het ministerie van Volksgezondheid in Arizona.