Olivier van Tetterode met zijn dochter Luna Laila bij het beeld van Paaseiland in 2019. Het beeld is in 1962 gebruikt voor een 1 aprilgrap, bedacht door Edo van Tetterode, de vader van Olivier en de opa van Luna Laila.
Volledig scherm
Olivier van Tetterode met zijn dochter Luna Laila bij het beeld van Paaseiland in 2019. Het beeld is in 1962 gebruikt voor een 1 aprilgrap, bedacht door Edo van Tetterode, de vader van Olivier en de opa van Luna Laila. © Dingena Mol

‘De beste’ 1 aprilgrap is deze week 60 jaar oud. Of ken jij een betere?

OPROEPVrijdag is het weer 1 april. Al jarenlang is dit een dag vol grappen in Nederland en daarbuiten. De moeder aller 1 aprilgrappen is deze week exact 60 jaar oud. In 1962 was Nederland in rep en roer omdat er een beeld van Paaseiland aangespoeld zou zijn in Zandvoort. Het bleek een grap van beeldhouwer Edo van Tetterode. Is dit de beste Nederlandse 1 aprilgrap? Wij zijn benieuwd naar jouw favoriet. 

4 reacties

 • Ronald Vermeulen

  1 week geleden
  Niet direct een 1-aprilgrap maar in de jaren vijftig belden wij buurtgenoten op met de mededeling dat die middag de lijnen schoongeblazen zouden worden. Problemen kon men voorkomen door de telefoon met een krant af te dekken. vervolgens de buurt rondgelopen om te kijken waar men de telefoon had afgedekt.
 • Els Marits

  1 jaar geleden
  Jaren geleden... mensen betaalde nog luister en kijkgeld. Je had alleen maar ned 1 en 2. Tijdens het nieuws werd verteld dat de ambtenaren massaal gingen controleren of iedereen wel zijn luister en kijkgeld had betaald. Dat gebeurde met een apparaat waar ze mee door de straat liepen. Er ging een piepje af als iemand niet betaald had. Je kon dit signaal omzeilen als je je tv inpakte met aluminiumfolie. De volgende dag was er nergens meer aluminiumfolie meer te krijgen!!
 • van de Kar

  1 jaar geleden
  Baby's in de Python 2018 in de Efteling
 • Chris Mil

  1 jaar geleden
  Controle op “fiets van de baas”, de fiscaal aantrekkelijke regeling om woon-werkverkeer per fiets te stimuleren. Het hoofd P&O kondigden de controle aan. Er zou gecheckt worden of de aanschaf conform de fiscale regeling is uitgevoerd en overeenkomt met de ingediende factuur. Zorgde voor behoorlijk wat reuring!