Volledig scherm
Een foto die circuleert op Chinese sociale media toont het meisje in de plastic zakken waarin de moeder haar verpakt had. © rv

Chinese moeder probeert pasgeboren baby per post naar weeshuis te sturen

Een 24-jarige moeder is in de Chinese stad Fuzhou aangeklaagd omdat ze haar pasgeboren baby in plastic zakken als postpakketje probeerde te versturen naar een weeshuis. De zaak kwam aan het licht toen de koerier alarm sloeg.

De baby bevindt zich in stabiele conditie in een ziekenhuis in de zuidoostelijke stad. De politie van Fuzhou maakte bekend de moeder te hebben gearresteerd in afwachting van het onderzoek. Haar wordt verwaarlozing van haar kind ten laste gelegd.

De moeder wikkelde haar pasgeboren dochtertje woensdag in zwarte plastic zakken en belde daarop een koerierdienst. De koerier die het 'pakket' kwam ophalen mocht de inhoud niet controleren van de moeder en was daardoor al achterdochtig.

De koerier, die al onderweg was naar de bestemming, was in shock toen hij uiteindelijk het postpakket opende omdat hij beweging en geluid merkte. Hij belde de politie en de hulpdiensten bij de aanblik van de levende baby.

Op Chinese sociale media circuleert een video van omstanders die de baby verzorgen en haar lippen vochtig houden met een wattenstaafje. De temperaturen in de stad liepen volgens lokale media deze week op tot 37 graden.

China telt volgens de laatste cijfers meer dan 460.000 weeskinderen.

 1. McDonald's drijft klanten tot grote wanhoop met 'irritante illusie'

  McDonald's drijft klanten tot grote wanhoop met 'irritante illusie'

  De Britse tak van hamburgerketen McDonald's heeft met een raadselachtig bericht op sociale media klanten tot grote wanhoop gedreven. Het bedrijf postte op Twitter en Facebook een afbeelding van een reeks verticale zwarte streepjes met daarbij de tekst: Tag een vriend die tussen de lijntjes zou moeten lezen. Vervolgens wrongen volgers van de fastfoodfirma zich dagenlang in de vreemdste bochten om een verborgen mededeling te achterhalen.
 2. Onverschrokken hond loodst met succes geitenkudde door bosbranden
  video

  Onverschrokken hond loodst met succes geitenkudde door bosbranden

  Odin, een Pyrenese berghond die door zijn baasje wordt gebruikt voor het hoeden van een geitenkudde, wordt in Amerika bejubeld vanwege zijn koelbloedige optreden tijdens de recente bosbranden in de staat Californië. De eigenaar van de trouwe viervoeter dacht dat het dier en de geiten waren omgekomen in de vuurzee, maar in werkelijkheid slaagde Odin er op miraculeuze wijze in de kudde langs de alles vernietigende vuurzee te loodsen.