Volledig scherm
Wie goed naar het briefje kijkt, ziet dat het geschreven is op een Nederlands kladblokje, dat Sekfy naar eigen zeggen vorig jaar uit Helsinki meenam van een conferentie.

Australische brandweerlieden laten na redden huis beleefd briefje achter

Een Australiër heeft een hartverwarmend briefje gedeeld dat de brandweerlieden in zijn keuken hadden achtergelaten, nadat ze zijn huis wisten te redden. In de staat New South Wales woeden momenteel hevige branden. De brandweerlieden verontschuldigen zich voor het verloren gaan van de schuren én geven aan dat ze wat melk uit de koelkast hebben gepakt.

Paul Sekfy uit Urunga vond het briefje op het aanrecht in de keuken toen hij na zijn evacuatie terugkeerde naar zijn huis om te zien wat er nog van over was. ,,Het was de beste boodschap ooit sinds het briefje op de ochtend na mijn bruiloft”, aldus de man.

Het bericht, dat Sekfy op Facebook zette, werd duizenden keren gedeeld en bereikte uiteindelijk ook de brandweerman die zegt het briefje geschreven te hebben. ,,Ik ben blij dat mijn bericht je bereikt heeft”, zegt Kale Hardie-Porter in een reactie op Facebook. ,,We hebben even geschuild in uw huis, waar we de koelkast ontdekten…” De man verontschuldigt zich verder nog voor zijn ‘vreselijke handschrift’: ,,Het was erg laat en ik kon amper iets zien”, schrijft hij.

Wie goed naar het briefje kijkt, ziet dat het geschreven is op een Nederlands kladblokje, dat Sekfy naar eigen zeggen vorig jaar uit Helsinki meenam van een conferentie.

Hoewel Sekfy’s huis gespaard is gebleven, is het op dit moment wel onbewoonbaar. ,,We hebben geen elektriciteit en water, alles is vies en overal hangt zeker nog een week rook.’’ Voorlopig woont de man in een motel.

De bosbranden hebben in Australië al aan drie mensen het leven gekost en meer dan 150 huizen gingen al door het vuur verloren. New South Wales wordt door meer dan zestig branden geteisterd en de staat zet zich schrap voor ‘rampzalige omstandigheden die vandaag verwacht worden’.

Bekijk hieronder beelden van de bosbranden in Australië.

  1. Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

    Bodybuil­der laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

    Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.