Volledig scherm
De drie flesjes honing © Maryland Transportation Authority Police

Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrachte honing aan voor meth

Zijn zwak voor honing leverde de Amerikaanse Leon Haughton een bittere nasmaak op. De 45-jarige man uit Maryland werd gearresteerd toen hij na een vakantie in Jamaica drie flessen van zijn favoriete honing mee terugnam naar de VS. Haughton werd gearresteerd omdat het douanepersoneel dacht dat hij vloeibare meth meesmokkelde. Na grondig onderzoek bleek wel degelijk honing in de drie meegenomen flesjes te zitten, maar toen had Haughton er al 82 dagen cel opzitten.

Voor de 45-jarige man met Jamaicaanse roots werd het een kerstvakantie om nooit meer te vergeten, maar dan in negatieve zin. Hij bezocht zijn familie in Jamaica en ging traditiegetrouw ook langs bij zijn favoriete honingkraam, om zoals altijd een lading van zijn lievelingsproduct mee naar de VS te nemen.

Op 29 december vorig jaar werd een nietsvermoedende Haughton op de luchthaven van Baltimore gearresteerd. De vader van zes werd verdacht van het smokkelen van vloeibare meth. Dat zou volgens de douane uit een test zijn gebleken. ,,Ik weet 100 procent zeker dat ik geen drugs heb,” zou een verbouwereerde Haughton nog hebben uitgebracht. Daarna viel hij flauw en moest hij naar het ziekenhuis, om vervolgens meteen achter de tralies te verdwijnen. 

‘Compleet geruïneerd’

Haughton zat bijna drie maanden onschuldig vast, voordat de uitslagen van twee nieuwe tests bekend werden. Die wezen uit dat er inderdaad geen enkele spoor van drugs in het honingvoorraad te bekennen was. Haughton, die als klusjesman en bouwvakker werkte in zijn woonplaats Maryland, was inmiddels zijn banen kwijt. ,,Ze hebben mijn leven compleet geruïneerd’’, reageerde de vader van zes kinderen tegenover Amerikaanse media. ,,Als ik niet de juiste mensen om mij heen had, dan zat ik waarschijnlijk nu nog steeds vast.’’ 

De Amerikaanse krant The Washington post vermeldt dat Haughton waarschijnlijk zo lang in de cel bleef omdat hij geen Amerikaanse nationaliteit heeft, maar een Jamaicaanse. Het scheelde niet veel of Haughton werd zelfs het land uitgezet. Zelf stelt hij in de krant dat zijn huidskleur iets te maken heeft met zijn aanhouding. Hij vreesde aanvankelijk zelfs dat hij 25 jaar moest zitten. 

 1. Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Bodybuil­der laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.
 2. Yorkshire terriër verpletterd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Yorkshire terriër verplet­terd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Een echtpaar uit het stadsdeel Venice in Los Angeles is in diepe rouw gedompeld, omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër Cooper onlangs is verpletterd door een loodzwaar postpakket dat een kennelijk zeer gehaaste koerier over de schutting van hun tuin liet vallen. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen.
 3. Senior met extreme verzamelwoede 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Senior met extreme verzamel­woe­de 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Een seniore vrouw met extreme verzamelwoede uit een buitenwijk van de Australische stad Sydney is gisteren letterlijk bedolven onder haar eigen troep. Volgens lokale media stortte een gigantische berg opgestapelde persoonlijke bezittingen plotseling in. De zooi die bovenop de zogenoemde hoarder belandde bleek zo zwaar dat het slachtoffer zich met geen mogelijk kon bevrijden. De fragiele bejaarde zou minstens 15 uur, kermend van de pijn, klem hebben gelegen onder de zelf veroorzaakte vuilnisbelt.