Volledig scherm
Matthew Whelan © Facebook

Aan tatoeages verslaafde man: ‘Onbegrijpelijk dat vrouwen me mijden’

De aan tatoeages verslaafde Matthew Whelan (39) uit Birmingham heeft zich bijna wanhopig tot Britse media gericht omdat het hem maar niet lukt een liefdesrelatie te vinden. Volgens Whelan, die zijn naam officieel liet veranderen in King of Inkland King Body Art The Extreme Ink-ite, heeft hij over aandacht niet te klagen, maar zijn er niet of nauwelijks vrouwen die met hem willen daten.

Datingsites, feesten voor alleenstaanden en een praatje maken in de kroeg. De Brit heeft alles al geprobeerd om een levenspartner te vinden. Whelan, die van top tot teen onder de permanente huidversieringen zit, beseft dat hij er ‘ietwat opvallend’ uitziet, maar begrijpt er niks van dat zijn laatste relatie alweer twee jaar geleden eindigde.

,,Ik heb een actief sociaal leven, maar geen geluk in het vinden van een geliefde”, moppert hij in de tabloid Daily Star. ,,Onbegrijpelijk, want ik zie er weliswaar anders dan anders uit, maar heb wel een vriendelijk, lief en opgeruimd karakter.”

Whelan, volgens de krant de man met de meeste tatoeages in het Verenigd Koninkrijk, had sinds zijn jeugd tussen de vijftien en twintig langere relaties. Zijn succes in de liefde groeide naarmate hij meer tatoeages nam, maar het zit tegen sinds hij bijna helemaal vol zit. ,,Kennelijk schrikt mijn uiterlijk dames af. Ze komen wel naar me toe, maar dan alleen omdat ze nieuwsgierig zijn”, aldus Whelan. ,,Ik ben een soort Marmite geworden. Oftewel: je houdt ervan of absoluut niet.” Marmite is de merknaam van een in 1902 in Engeland ontwikkelde vegetarische kruidenpasta. De een vindt het krachtige broodbeleg vies, de ander juist lekker.

Quote

Ik hoop dat er een vrouw is die door mijn versierin­gen heen kan kijken

Matthew Whelan

Doorheen kijken

De Brit heeft (nog) geen spijt van zijn tatoeages en is vooralsnog niet van plan zijn gezicht of andere lichaamsdelen vrij te maken met behulp van lasers. ,,Ik heb nog wel even geduld”, zegt hij positief. ,,Maar er moet zo langzamerhand wel wat op mijn pad komen. Ik ben bijna 40 jaar, wil me graag settelen en net als leeftijdsgenoten een gezinnetje stichten. Natuurlijk realiseer ik me dat mijn looks me dwarsbomen. Desondanks hoop ik dat er een vrouw is die door mijn versieringen heen kan kijken.”

Body Art, zijn verkorte bijnaam, heeft inmiddels ruim driehonderd tatoeages die vrijwel zijn hele lijf bedekken. Daarnaast heeft hij aanpassingen op zijn lichaam die vrouwen er mogelijk van weerhouden iets met hem aan te knopen. Zo heeft Whelan de knokkel van een vinger in een arm laten implanteren en ook nog een kroontje in zijn hand laten aanbrengen, een schedeltje in zijn borst en een plastic plug in zijn kin.

Verder liet hij het wit van zijn ogen donker tatoeëren, is zijn tong doormidden gespleten en liet hij kunstmatig bijtsporen in zijn oren snijden. Ook vermeldenswaardig: hij liet zijn tepels verwijderen om extra ruimte te maken voor tatoeages. De Brit schaamt zich er niet voor. Maar, zo zegt hij, het is en blijft vreemd dat het andere geslacht koudwatervrees blijft houden. 

 1. Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Bodybuil­der laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.
 2. Yorkshire terriër verpletterd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Yorkshire terriër verplet­terd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Een echtpaar uit het stadsdeel Venice in Los Angeles is in diepe rouw gedompeld, omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër Cooper onlangs is verpletterd door een loodzwaar postpakket dat een kennelijk zeer gehaaste koerier over de schutting van hun tuin liet vallen. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen.
 3. Senior met extreme verzamelwoede 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Senior met extreme verzamel­woe­de 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Een seniore vrouw met extreme verzamelwoede uit een buitenwijk van de Australische stad Sydney is gisteren letterlijk bedolven onder haar eigen troep. Volgens lokale media stortte een gigantische berg opgestapelde persoonlijke bezittingen plotseling in. De zooi die bovenop de zogenoemde hoarder belandde bleek zo zwaar dat het slachtoffer zich met geen mogelijk kon bevrijden. De fragiele bejaarde zou minstens 15 uur, kermend van de pijn, klem hebben gelegen onder de zelf veroorzaakte vuilnisbelt.