Volledig scherm
PREMIUM
Frank van de Goot © Annemarie Dekker

Zorgen na vondst Anja Schaap: ‘Doodsoorzaak mogelijk nooit duidelijk’

Het wordt voor pathologen een enorm karwei om de exacte doodsoorzaak van Anja Schaap vast te stellen. Dat meldt Frank van de Goot, de bekende patholoog van Nederland. ,,Deze vrouw heeft waarschijnlijk zo lang in het water gelegen dat eventuele oppervlakkige verwondingen als krassen en bulten al verloren zijn gegaan. Is ze door verstikking om het leven gekomen, dan kun je dat al helemaal niet meer vaststellen.”

De 33-jarige Anja Schaap werd dinsdag ten noorden van de Waddeneilanden gevonden, bijna drie weken nadat ze voor het laatst werd gezien in de omgeving van de Binnensluis in Katwijk. Voorlopig wijst alles erop dat Anja daar ergens te water is geraakt en vervolgens honderden kilometers met de stroming naar de Waddenzee is gevoerd.

Edwin Granneman, woordvoerder bij Kustwacht Nederland, wil hier na overleg met de politie niet over speculeren, maar bevestigt wel dat deze theorie niet valt uit te sluiten. ,,Gezien de stromingen in de zee is dat inderdaad goed mogelijk”, zegt Granneman. Hij verwijst naar een gebeurtenis eerder dit jaar. 

  1. Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Boze Zeeuwen gaan morgen op weg naar Den Haag om hun onvrede te uiten over staatssecretaris Barbara Visser en haar besluit om de verhuizing van de marinierskazerne in Vlissingen af te blazen. Verslaggever Ernst Jan Rozendaal is bij ons te gast om daarover te praten. Ook acteurs René van Kooten en Charly Luske schuiven aan om te vertellen over hun nieuwe voorstelling Jesus Christ Superstar in Concert. De Ochtend Show to go wordt morgen gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.