Volledig scherm
De politiehelikopter, foto ter illustratie. © ANP

Zoekactie naar ontsnapte GGZ-cliënt: treinverkeer rond Heerlen stilgelegd

In een poging een ontsnapte persoon te kunnen oppakken, heeft de politie het treinverkeer op het traject Heerlen-Eygelshoven vanavond laten stilleggen. 

Dat gebeurde omstreeks 18.00 uur, toen een trein tot stoppen werd gedwongen omdat de gezochte persoon zich op of naast het spoor zou bevinden. Het gaat volgens de politie om een man uit Weert die verdween uit GGZ-instelling Mondriaan, waar hij vrijwillig was opgenomen. Zijn identiteit is bekend en de man is slecht ter been, meldt politie Limburg op Twitter. Wanneer de cliënt ervandoor ging, is nog niet bekend. 

Enkele patrouilleteams startten een zoekactie naar de man maar hij is nog niet gevonden. De agenten krijgen bijstand vanuit de lucht. Ooggetuigen meldden aan dagblad De Limburger dat een politiehelikopter al geruime tijd boven Heerlen en de omgeving van Eygelshoven cirkelt. 

De NS meldde op haar website dat er door de inzet van hulpdiensten geen treinen reden tussen Heerlen en het Duitse Herzogenrath en tussen Heerlen en Kerkrade Centrum. De beperkingen waren omstreeks 20.30 uur voorbij, zo liet de vervoerder via Twitter weten.