Volledig scherm
Werknemers van acht UMC's gaan stiptheidsacties houden © ANP

Ziekenhuispersoneel houdt stiptheidsacties: geen overwerk en extra diensten meer

De FNV heeft stiptheidsacties uitgeroepen voor alle acht de universitaire medische centra (UMC's).  Het personeel gaat niet langer overwerken, weigert extra diensten en slaat niet langer pauzes over. De FNV wil een loonsverhoging en een lagere werkdruk voor de 60.000 werknemers.

De vakbonden in de zorg stelden een ultimatum aan de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) om haar eisen voor het zorgpersoneel ingewilligd te krijgen. Dat ultimatum verliep vanochtend om 9.00 uur. Daarom kondigt de FNV nu stiptheidsacties aan. ,,Het getuigt van weinig respect dat de werkgevers hun medewerkers geen fatsoenlijke loonsverhoging gunnen en niet met concrete plannen voor de aanpak van de hoge werkdruk komen’, zegt Elise Merlijn, bestuurder FNV Zorg & Welzijn.

In alle acht de universitair medische centra (UMC’s) zijn actiecomités opgericht die nu stiptheidsacties concreet voorbereiden. Medewerkers die meedoen aan de stiptheidsacties zullen geen extra diensten, overwerk en verschoven dienstenmeer verrichten en alle pauzes nemen waar ze recht op hebben.  ,,Uit deze acties zal blijken dat het werk momenteel met te weinig collega’s wordt gedaan, want het kost nu al moeite om de roosters gevuld te krijgen", aldus Merlijn.

Eisen

FNV wil een loonsverhoging voor alle medewerkers in de UMC’s, van facilitair medewerker tot gespecialiseerd verpleegkundige. Daarnaast willen ze dat er afspraken gemaakt worden over de werkdruk. Door het enorme personeelstekort in de zorgsector staan de werknemers al jaren aan de top van hun kunnen, aldus de FNV.  Om uitval en verzuim te voorkomen, wil de FNV geen verslechteringen voor onregelmatige diensten en avond- en nachtdiensten. En niet, zoals de NFU wil, dat werknemers tot drie jaar voor AOW-leeftijd in onregelmatige diensten blijven werken. Ook eist de bond een generatieregeling voor werknemers van 60 jaar en ouder. Met zo’n regeling kunnen zij 80 procent van hun huidige uren werken, met behoud van 90 procent van hun loon en met 100 procent pensioenopbouw. Dat geeft jongeren de mogelijkheid om te kunnen instromen.