Adriaan, Lafayette, Isis en Doortje hebben als 16-jarigen gestemd voor de wijkraden in Rotterdam. Liever vandaag dan morgen willen ze invloed hebben op de wereld om hen heen.
Volledig scherm
PREMIUM
Adriaan, Lafayette, Isis en Doortje hebben als 16-jarigen gestemd voor de wijkraden in Rotterdam. Liever vandaag dan morgen willen ze invloed hebben op de wereld om hen heen. © Frank de Roo

Ze zijn 16 jaar en mochten al stemmen: ‘Wij zijn nog fris en jong, wij zijn de toekomst’

Stemmen doe je vanaf je achttiende. Niet dus. Voor de Rotterdamse wijkraden mocht je woensdag ook als 16-jarige al het stemhokje in. De jongeren die dat gedaan hebben, deden het vooral om de jeugd een stem te geven. En dat is nodig ook, vinden Doortje, Isis, Adriaan en Lafayette. ,,Wij hebben een andere blik op de wereld.” 

  1. Twee auto's kunnen haar nog ontwijken, maar derde niet: nu ziet leven van Marieke (23) er heel anders uit
    PREMIUM

    Twee auto's kunnen haar nog ontwijken, maar derde niet: nu ziet leven van Marieke (23) er heel anders uit

    Marieke Strik is een spontane jonge vrouw van begin twintig. Ze volgt een opleiding tot verpleegkundige. Maar dan krijgt ze in april 2021 dat verschrikkelijke ongeluk op de Maas en Waalweg. Ze raakt verblind door de laagstaande zon en komt op de verkeerde weghelft terecht. Twee auto’s kunnen haar nog ontwijken, de derde niet. Haar leven is sindsdien totaal veranderd.
    Nijmegen, Alphen, Druten