Volledig scherm
PREMIUM
© United Photos BV

Zaak-Tanja Groen emotioneert oud-rechercheur: 'Heb het nooit meer losgelaten’

COLD CASEIs het dan eindelijk zover, wordt Tanja Groen alsnog gevonden? De mysterieuze verdwijning van de studente is voor oud-rechercheur Peter van Heugten (69) de zaak van zijn leven. Hij bouwde een band op met Tanja's ouders en hield tig zoekacties na talloze tips, van serieuze bronnen tot paragnosten: ,,We hebben overal gezocht, in grotten, de rivier, in de velden.”

Even moet Peter van Heugten slikken, en blijft het een paar seconden stil aan de andere kant van de telefoonlijn. ,,Dit doet heel veel met me. Als rechercheur heb je misschien één zaak die je zo grijpt, waar je je helemaal in vastbijt. Dat was de verdwijning van Tanja voor mij. Ik heb het nooit meer losgelaten”, zegt hij terwijl tegelijkertijd op een begraafplaats in Maastricht gegraven wordt na een ‘serieuze tip’ in de beruchte verdwijningszaak. Groen zou daar in 1993 in een vers gedolven graf gestopt zijn, zo luidt het scenario volgens Peter R. de Vries. Van Heugten: ,,Dit is serieus, denk ik. Het kan zijn dat iemand anno nu toch gewetenswroeging heeft gekregen, en is gaan praten. Ik hoop het.”

  1. Extra bewaking gevangenis Vught vanwege toename verdachten zware delicten

    Extra bewaking gevangenis Vught vanwege toename verdachten zware delicten

    Justitie en politie hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen rond de gevangenis in Vught. De reden hiervoor is een fikse toename van het aantal verdachten van zware misdrijven dat in Vught is ondergebracht, vooral in de extra beveiligde inrichting (EBI) die deel uitmaakt van het complex. Vanaf vandaag wordt de speciale bewakingseenheid van de politie ingezet, die gebouwen en locaties beveiligt waarvoor een verhoogde dreiging geldt.