Volledig scherm
© Videostill

Zaak rond moord op Derk Wiersum in de Ochtend Show to go

Correspondent Karlijn van Houwelingen en verslaggever Victor Schildkamp zijn morgen te zien in De Ochtend Show to go. Van Houwelingen praat ons bij over de laatste ontwikkelingen in Amerika en over haar boek Dit is Amerika, over de strijd der seksen in Trumps macholand, dat vrijdag uitkomt. Morgen komt Giërmo B. voor de rechter die verdachte is in de geruchtmakende zaak rond de moord op Derk Wiersum. Schildkamp vertelt ons alles wat we moeten weten. De show wordt gepresenteerd door Roel Maalderink en is vanaf 07.30 uur live te zien via onze app en op deze site.

Bij het gerechtshof in Den Bosch gaat morgen de zaak tegen Johanna H. verder. De Amersfoortse vrouw zou in 2002 en 2004 haar pasgeboren baby’s hebben gedood. De lichaampjes verborg ze in een koektrommel en een beautycase. Verslaggever Marco Willemse van AD Amersfoortse Courant geeft toelichting. 

Gita Klopper probeert met haar initiatief Connect Generations de eenzaamheid in Nederland tegen te gaan. Ze praat ons bij over haar prachtige initiatief. 

Esther Kef uit Amsterdam start zondag 26 januari een langlauftocht van 1000 kilometer dwars door de Italiaanse Alpen. Ze wil hiermee aandacht vragen voor het varkensleed in de Nederlandse intensieve veehouderij. Ze vertelt alles over haar motivatie voor deze bijzondere onderneming.

Internationaal profileren we ons niet meer als ‘Holland’, voortaan zijn we alleen nog maar ‘Netherlands’. Dat is beter voor onze ‘branding’ aldus het Nederlands bureau voor toerisme. Volgens buitenlandse marketingexperts slaat de nieuwe campagne de plank totaal mis. Oud-marketingmanager bij het Nederlands Bureau voor toerisme Stephen Hodes laat zich bij ons in de studio horen over deze uitspraak.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de Ochtend Show to go.

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

 1. WO in Actie luidt noodklok over structureel overwerk op universiteiten, doet melding bij inspectie

  WO in Actie luidt noodklok over structu­reel overwerk op universi­tei­ten, doet melding bij inspectie

  Hoogleraren, docenten en ondersteunend personeel bij universiteiten werken gemiddeld 12 tot 15 uur per week langer dan hun contract voorschrijft, zonder dat ze daarvoor worden betaald. Volgens WO in Actie dreigt de toppositie van Nederlandse universiteiten in gevaar te komen. De universitaire actiegroep meldt dat structurele overwerk samen met vakbonden FNV en AOb vandaag bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
 2. Gedupeerde kinderopvangtoeslag: ‘Ik wil Rutte zeggen: we laten het er niet bij zitten’
  PREMIUM

  Gedupeerde kinderop­vang­toe­slag: ‘Ik wil Rutte zeggen: we laten het er niet bij zitten’

  Tweehonderd ouders die door de fiscus als fraudeur werden afgeschilderd in de rel om de kinderopvangtoeslag gaan vandaag in gesprek met premier Rutte en minister Hoekstra (Financiën). Steve Kuipers uit Almelo is één van hen. Hij kan nog steeds niet bevatten dat het zo misging met de kinderopvangtoeslag.,,Als je mij vijf jaar geleden had gezegd dat we nu bij de minister-president zitten vanwege kinderopvangtoeslag, dan had ik je voor gek verklaard. Het blijft bizar dit!”