Woedende PSV-supporters bestormen ingang Philips Stadion, ME grijpt in

VideoEen groep PSV-supporters bestormde zondagavond woedend de hoofdingang van het Philips Stadion. Dit gebeurde na het duel tegen FC Twente dat in een gelijkspel eindigde. 

De ME voerde charges uit om de supporters uiteen te drijven. Het gaat om tientallen supporters die het stadion probeerden binnen te komen. Er werd met stenen en dranghekken gegooid. De politie heeft meerdere arrestaties uitgevoerd. Vermoedelijk zijn vijf mensen meegenomen. Het gaat volgens de politie om zo’n vijftig ‘teleurgestelde’ supporters die het stadion probeerden binnen te komen. Zij werden tegengehouden door de beveiliging en de ME.

PSV staat na het gelijkspel van vandaag op de vijfde plaats in de competitie. De club heeft een achterstand van 11 punten op koploper Ajax. De Eindhovenaren beleven een rampseizoen, met de uitschakeling in de beker, afgelopen donderdag, als dieptepunt. PSV verloor van eerstedivisieclub NAC.

Tijdens de wedstrijd vroegen sommige PSV-fans met leuzen al om het vertrek van technisch directeur John de Jong. Ook willen ze dat algemeen directeur Toon Gerbrands de eer aan zichzelf houdt en vertrekt.  

Volledig scherm
PSV-supporters bestormen stadion © Dave Hendriks / Fotopersburo Bert Jansen
Volledig scherm
PSV-supporters bestormen stadion © Dave Hendriks / Fotopersburo Bert Jansen
Volledig scherm
PSV-supporters bestormen stadion © Dave Hendriks / Fotopersburo Bert Jansen
  1. NS laat jodenliedje horen in trein tussen Tilburg en Rotterdam, CIDI sprakeloos
    EXCUSES NS

    NS laat jodenlied­je horen in trein tussen Tilburg en Rotterdam, CIDI sprakeloos

    ‘Waar komen Joden toch vandaan? Israël, hier ver vandaan. Wonen daar ook Superjoden? Ja, daar wonen Superjoden. Vinden Joden voetbal fijn? Als ze maar voor Ajax zijn!’ Tot grote ergernis van het CIDI liet een conducteur van de NS vannacht dit voetballiedje horen aan passagiers die terug kwamen van het carnaval in Tilburg. ,,Wij zijn met stomheid geslagen dat een professionele organisatie zich hiervoor leent”, zegt woordvoerder Hanna Luden.