Mallorca.
Volledig scherm
Mallorca. © Still

Woede om belaagde officier van justitie in zaak-Mallorca, OM onderzoekt smaad en laster

Een officier van justitie wordt op grote schaal lastiggevallen en beschuldigd van belangenverstrengeling in de zaak rondom de op Mallorca doodgeschopte Carlo Heuvelman. Op sociale media wordt de indruk gewekt dat de officier de moeder zou zijn van een van de verdachten, maar dat is onzin. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of ze iemand kan vervolgen voor smaad en laster. ,,Onze officier heeft niet de fijnste dag van haar leven.”

2 reacties

 • Jan de Jong

  2 maanden geleden
  Wat mij opvalt is dat zowel in de media als op TV gesproken wordt over "jongens" en jongeren. Waarom is dit nu plotseling het geval? Als 18-20 jarige andere nederlanders, vaak van buitenlandse afkomst verdacht worden, wordt er op tv en in de media gesproken voor zover ik me kan herinneren altijd gesproken over (jonge) "mannen". Wie zit er achter, dure advocaten en machtige ouders, om van begin af aan de algemene mindset via journalisten/presentator de bevolking, OM en rechters te beinvloeden?
 • FJ Kremer

  2 maanden geleden
  Het eigenlijk te gek voor woorden maar ik probeer het toch. Hoewel we de laatste tijd al veel gekke dingen hebben gezien van onze overheid en ook niet allemaal even netjes is dit geen reden om klakkeloos te retweeten van berichten over een persoon. Een gefundeerde mening zou je op zijn minst moeten beoordelen voordat je als een zombie iets op het net gooit. Dan nog ga je niet op de persoon die alleen maar zijn werk doet. Het blijkt dat sociale media niet zo sociaal is
 1. Robert tekent Sjors en Sjimmie: ‘Dikke lippen, grote oorbellen… Sjimmie is allang geen Zwarte Piet meer’
  PREMIUM
  poll

  Robert tekent Sjors en Sjimmie: ‘Dikke lippen, grote oorbellen… Sjimmie is allang geen Zwarte Piet meer’

  Een tentoonstelling over 100 jaar Sjors en Sjimmie, die móet er volgend jaar natuurlijk gewoon komen, vindt Robert van der Kroft. De Rotterdamse striptekenaar voert oriënterende gesprekken met de Kunsthal, maar is zich ook bewust van de eventuele gevoeligheden rond de beroemde stripvriendjes. „Tja, misschien dat men bang is dat er vanwege die oude tekeningen ruiten ingegooid gaan worden.”