Volledig scherm
© Milan Rinck

Wij zoeken de Clubheld van het jaar: stemmen doe je hier

AmateursportDeze krant zet zich graag in voor de amateursport. Dichtbij, in de regio, geeft de sportvereniging kans aan groot en klein talent. De inbreng van clubvrijwilligers is daarbij ­onmisbaar.

Op alle sportverenigingen in ons land kom je hem of haar tegen: dat superlid zonder wie alles in het honderd zou lopen, de vrijwilliger die vaak onzichtbaar zijn werk doet voor velen, of het nu gaat om de boekhouding of het wassen van de shirts. Deze vrijwilligers willen we in het zonnetje zetten met de verkiezing Clubhelden van de amateursport.

Ken jij zelf zo’n clubheld die enorm veel tijd in de club steekt? Meld haar of hem snel aan en wie weet wint jouw club de hoofdprijs van 10.000 euro.

Nomineren

Clubhelden kunnen online worden aangemeld. Om in aanmerking te komen voor een prijs, moet een vrijwilliger minimaal 50 stemmen ontvangen. Per gemeente zal er een winnaar zijn op basis van de meeste stemmen. 

Uit alle ­gemeentewinnaars worden vijftien regiowinnaars gekozen. Deze regio’s zijn de verspreidings­gebieden van vijftien Persgroep-­titels: AD Amersfoortse Courant, AD De Dordtenaar, AD Groene Hart, AD Haagsche Courant, AD Rivierenland, AD Rotterdams Dagblad, AD Utrechts Nieuwsblad, AD landelijk, Brabants Dagblad, BN DeStem, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, PZC, de Stentor en Tubantia.

Je kunt jouw clubheld vanaf nu aanmelden via clubheldvanhetjaar.nl

Stemmen

Je kunt stemmen van 9 november tot en met 30 november via clubheldvanhetjaar.nl.

Uitslag

Op 6 december worden alle regiowinnaars bekendgemaakt.

Prijsuitreiking

Half december is de landelijke prijsuitreiking, waarvoor alle 15 regiowinnaars worden uitgenodigd. Een vakjury beoordeelt tijdens deze feestavond wie van hen de titel Clubheld van de amateursport 2018 krijgt. De hoofdwinnaar ontvangt een cheque van 10.000 euro, te besteden door de club.