Echtpaar Van Raalte moest twee wietplanten weghalen, deed dat niet en vervolgens zijn ze door onbekenden weggehaald.
Volledig scherm
Echtpaar Van Raalte moest twee wietplanten weghalen, deed dat niet en vervolgens zijn ze door onbekenden weggehaald. © Frans Paalman

Wietplanten Jan en Jannie opeens verdwenen tijdens de boodschappen

Grote verbazing bij Jan (73) en Jannie (68) van Raalte uit Hasselt. Hun twee wietplanten zijn maandagochtend weggehaald terwijl ze een boodschap aan het doen waren. Agenten haalden de planten weg, zo stelt het paar, dat navraag deed bij de politie. 

,,We hebben een boodschap gedaan in Staphorst. Mijn man keek toen we thuiskwamen of de wietplanten er nog stonden, maar ze bleken omgezaagd en weg te zijn. Hij is helemaal van streek”, zegt de 68-jarige Jannie. Jan gebruikt de plant om wietolie te maken zodat Jannie minder huidklachten heeft, maar door een anonieme melding dreigde de politie de planten weg te halen.

Het echtpaar had eerst geen idee wie het heeft gedaan. ,,De politie had op zijn minst kunnen zeggen dat ze dit gedaan hebben of van plan waren om te doen. Er hangt geen briefje of iets anders.” Een belletje met de politie zorgde voor opheldering, stelt het paar. De politie zelf kan aan deze site nog niet bevestigen dat zij de planten hebben verwijderd.

Medicinale wietolie

De planten zouden eerst zaterdag worden weggehaald door de politie, maar dat gebeurde niet, tot opluchting van het echtpaar. Het stel zegt de planten nodig te hebben om medicinale wietolie van te maken, voor Jannie die aan een huidziekte lijdt.

Daarover vertelt Jan in deze video:

  1. Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Ik weet nu dat hij de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’

    Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Ik weet nu dat hij de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’

    Honderden steunbetuigingen en laatste groeten kregen Flip (80) en Fransje (74) Raap en hun familie de afgelopen week. Van oude vrienden, oud-collega's en volslagen onbekenden. Het nieuws van hun noodlottige overlijden vorige week maandag door een auto-ongeval in het Brabantse Nuenen maakte heel wat los in de regio en daarbuiten. Het Eindhovens Dagblad, de zusterkrant van het AD, maakte een video-eerbetoon over het echtpaar (zie onderaan dit artikel).