Hotel Spaander.
Volledig scherm
Hotel Spaander. © Wikimedia Commons / Gouwenaar

‘Wereldberoemd Volendams kunsthotel Spaander is failliet’

Het vermaarde Art Hotel Spaander bij de Haven in Volendam is failliet verklaard. Het hotel met zijn vele kunstwerken was al gesloten in verband met corona, maar de rechtbank Noord-Holland sprak vandaag het faillissement uit. 

Het hotel was sinds 21 maart al gesloten vanwege de coronacrisis, meldt het NoordHollands Dagblad.  Het is niet duidelijk of dit faillissement definitief is, of dat de eigenaren een doorstart willen maken.

Van de Volendamse onderneming was volgens de krant nog niemand bereikbaar voor commentaar. Tanger Advocaten, als curator belast met de zaak, reageerde wel. “Een doorstart zou kunnen, dat komt vaker voor. Vorig jaar zou ik een dergelijke kans groot hebben geacht. Maar nu, in deze voor bedrijven zware coronatijd, ligt het vaak anders.”

Op de website van het hotel staat alleen een coronavirus-mededeling. Die luidt als volgt: “In verband met de huidige omstandigheden in ons land zijn wij tot het besluit gekomen om het hotel geheel te sluiten vanaf zaterdag 21 maart. Eerder sloot het restaurant en de pub, maar om de gezondheid van onze gasten en onze medewerkers te waarborgen denken wij dat het sluiten van het gehele hotel voor nu het beste is.’’ 

Team Spaander zegt zijn best te doen om de gasten zoveel mogelijk op de hoogte te stellen van de situatie. “Ondertussen zullen wij ons voornamelijk bezighouden met het verbeteren van het hotel en de faciliteiten zodat we hierna weer met een schone lei kunnen beginnen! Wij hopen op jullie begrip en wij hopen weer voor jullie klaar te staan op 29 april als de situatie is verbeterd.’’ 

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”