Volledig scherm
PREMIUM
© Nynke de Jong. © Joost Hoving

Wees mild voor jezelf: fijn dat je kinderen iéts geleerd hebben vandaag

columnNynke de Jong schrijft meerdere keren per week over wat haar bezighoudt.

De meest gehoorde opmerking aan het begin van de coronacrisis was die over de bekendste schrijver van Engeland. William Shakespeare schreef tijdens de pestepidemie, toen ook hij thuis moest blijven, Macbeth én King Lear, twee toneelstukken die nu behoren tot de grootste literaire werken aller tijden.

Oftewel: maak van de nood een deugd. Kijk naar de kansen, niet naar de beperkingen. Dit is het moment om eens écht lekker aan het werk te gaan. Ook binnen kun je nog heel veel doen!

  1. Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Kasteelpark Born in Limburg is een reddingsoperatie begonnen. Zonder acute financiële steun stevent het dierenpark, dat al sinds maart noodgedwongen gesloten is als gevolg van de coronacrisis, rechtstreeks af op een faillissement. Meest opvallende actie is de uitgifte van ‘adoptie-aandelen’ waarmee mensen een of meer dieren in het park - van kwartels tot kamelen - een jaar lang kunnen adopteren.
  2. ‘Snelle pc zonder coronavirus’: Marktplaats grijpt in bij ‘smakeloze’ advertenties

    ‘Snelle pc zonder coronavi­rus’: Markt­plaats grijpt in bij ‘smakeloze’ adverten­ties

    Marktplaats heeft de handen vol aan particuliere verkopers en bedrijven die de naam van het coronavirus misbruiken om meer aandacht te krijgen voor hun advertenties. Op de koop-en verkoopsite wemelt het van de advertenties waarin volgens Marktplaats op een ‘smakeloze manier’ een link wordt gelegd met het coronavirus. ,,Wij gaan hier met onze experts kritisch naar kijken”, meldt een woordvoerder aan deze nieuwssite.