De leden van Het Amsterdams Gemengd Koor bereiden zich voor op hun eerste optreden in twee jaar tijd: de Matthäus-Passion.
Volledig scherm
PREMIUM
De leden van Het Amsterdams Gemengd Koor bereiden zich voor op hun eerste optreden in twee jaar tijd: de Matthäus-Passion. © Jean-Pierre Jans

Weer schouder aan schouder uit volle borst bij het koor: ‘Beste manier om tot mooie klanken te komen’

videoLeden van Nederlandse koren kunnen vanaf komende week eindelijk weer hun hobby volop uitoefenen. Voor Het Amsterdams Gemengd Koor zal dat een bijzondere gewaarwording zijn. 

 1. Straffeloos A12 bezetten leidt tot frustratie bij politie: 'Dan zijn we dus niet meer nodig’
  1587 arrestaties

  Straffe­loos A12 bezetten leidt tot frustratie bij politie: 'Dan zijn we dus niet meer nodig’

  Binnen de politie is grote frustratie ontstaan over het feit dat het blokkeren van de A12 in Den Haag zonder strafrechtelijke consequenties blijft. Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de bijna 1600 aangehouden klimaatactivisten niet te vervolgen vanwege het ‘vreedzame karakter’ van de de demonstratie. ,,Dan hoeven we de volgende keer niet op te komen draven”, klinkt het cynisch uit de mond van een politieagent.
  Den Haag
 2. Zo reageert Nederland op de persconferentie van Kuipers: ‘Het land gaat niet voor iedereen open’
  reacties

  Zo reageert Nederland op de persconfe­ren­tie van Kuipers: ‘Het land gaat niet voor iedereen open’

  Nederland zette gisteravond een enorme stap in de terugkeer naar het oude normaal. We nemen afscheid van het omstreden coronatoegangsbewijs en de 1,5 meter, de horeca en de cultuursector mogen straks weer tot diep in de nacht open, het advies om thuis maar vier mensen per dag te ontvangen verdwijnt én het reizen naar het buitenland wordt weer een stuk aantrekkelijker. Hoe reageren Nederlanders op de versoepelingen?