Volledig scherm
© anp

Weer medewerkers Limburgs politiekorps buiten functie gesteld

De politie in Limburg heeft drie medewerkers op non-actief gesteld omdat ze zich schuldig zouden hebben gemaakt aan plichtsverzuim. Om wie het gaat, maakt de politie niet bekend.

De drie medewerkers zouden zich mogelijk hebben beziggehouden met onprofessioneel gedrag (uitingen en handelingen) ten opzichte van leiding, medewerkers en organisatie. Dat meldt dagblad De Limburger.

De maatregelen zijn genomen na enkele disciplinaire onderzoeken waarbij sinds april al vier medewerkers buiten functie zijn gesteld. Tijdens dat onderzoek kwamen er nieuwe feiten aan het daglicht waarbij andere medewerkers betrokken zijn geweest. Nagenoeg alle betrokken medewerkers werken in hetzelfde basisteam. Eén medewerker werkt bij een regionaal ondersteunende afdeling.

Alle betrokken medewerkers hebben hun geweldsmiddelen ingeleverd. Hen is de toegang tot de politiegebouwen en –systemen ontzegd gedurende de duur van het onderzoek. Er is momenteel geen strafrechtelijk onderzoek gaande. Er vindt naast het interne disciplinaire onderzoek wel een oriënterend onderzoek plaats door medewerkers van de Rijksrecherche, onder leiding van het Openbaar Ministerie. Er zijn maatregelen getroffen om eventuele personeelsproblemen op te vangen.

Een maand geleden zijn al vier medewerkers van hetzelfde korps buiten functie gesteld. Ook toen was plichtsverzuim de aanleiding. Tegen hen is een intern disciplinair onderzoek ingesteld. De maatregelen die het Limburgse korps dinsdag tegen het drietal heeft genomen, zijn het gevolg van dat onderzoek.